Πιπεριές με μοτσαρέλα, τσίλι και κουκουνάρι

Συστατικά

  • 2 πιπεριές κόκκινες
  • 1 πιπεριά κίτρινη
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 300 γρ. μοτσαρέλα

Για το dressing

  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 1 σκ. σκόρδο, σπασμένη
  • 1 πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
  • 2 κ.σ. κουκουνάρι, καβουρδισμένο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το dressing σε ένα μπολ και τo αφήνουμε στην άκρη.
  • Κόβουμε τις πιπεριές στη μέση, αφαιρούμε το σπόρια και αλείφουμε κάθε μισό τους κομμάτι με λίγο λάδι.
  • Τις βάζουμε με την κομμένη πλευρά να ακουμπάει σε ένα ταψί και τις ψήνουμε στο γκριλ για 5 λεπτά μέχρι οι άκρες να αρχίσουν να καίγονται και να μαλακώνουν οι πιπεριές.
  • Κόβουμε κάθε μοτσαρέλα σε τρία κάθετα κομμάτια.
  • Γυρίζουμε τα κομμάτια από τις πιπεριές ανάποδα και τοποθετούμε σε κάθε ένα μέσα ένα κομμάτι μοτσαρέλα.
  • Ξαναβάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 5-10 λεπτά ακόμα μέχρι να λιώσει το τυρί και να μαλακώσουν οι πιπεριές.
  • Σερβίρουμε τις πιπεριές ραντίζοντάς τες με τη σάλτσα.

Tip

Σερβίρουμε με καβουρδισμένο κουκουνάρι.

akispetretzikis.com