Πίτσα λαχανικών με νηστίσιμο τυρί

Υλικά

  1. Για το ζυμάρι
  2. 20 γρ. φρέσκια μαγιά
  3. 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  4. 400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
  5. 1 κ.γ. αλάτι
  6. 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  7. Για την σάλτσα
  8. 2 ντομάτες
  9. 1 κ.σ. πελτέ
  10. 1 κ.σ. ρίγανη
  11. πιπέρι
  12. Για το στρώσιμο
  13. 1 κόκκινη πιπεριά σε καρέ
  14. 1 κίτρινη πιπεριά σε καρέ
  15. 1 πράσινη πιπεριά σε καρέ
  16. μερικές φουντίτσες μπρόκολο
  17. 2 κολοκυθάκια σε φέτες
  18. 100 γρ. μανιτάρια φρέσκα σε φέτες
  19. 300 γρ. vegan τυρί τριμμένο

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε την μαγιά με 4 κουταλιές σούπας ζεστό νερό, την ζάχαρη και 2 κουταλιές σούπας αλεύρι και το αφήνουμε για 10 λεπτά περίπου σκεπασμένο για να φουσκώσει.

  2. Ανακατεύουμε το υπόλοιπο αλεύρι με το αλάτι και προσθέτουμε περίπου 225 ml χλιαρό νερό, το ελαιόλαδο και την προζύμι.

  3. Ζυμώνουμε για 5 λεπτά περίπου μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο λείο ζυμάρι και το αφήνουμε για 60 λεπτά περίπου σκεπασμένο σε σχετικά ζεστό περιβάλλον να φουσκώσει.

  4. Για την σάλτσα τρίβουμε τις ντομάτες και τις περνάμε από σίτα για να φύγουν τα πολλά υγρά. Προσθέτουμε τον πελτέ, την ρίγανη και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Την αφήνουμε στην άκρη και ετοιμάζουμε τα λαχανικά μας.

  5. Αφού περάσει ο απαιτούμενος χρόνος περνούμε το ζυμάρι και το ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια στο σχήμα που θέλουμε.

  6. Μεταφέρουμε το ζυμάρι σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και το αλείφουμε με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.

  7. Έπειτα στρώνουμε την σάλτσα κατά μήκος του ζυμαριού, απλώνουμε τα λαχανικά μας αφού τα έχουμε ανακαλύψει καλά, άμα θέλουμε προσθέτουμε και λίγο αλάτι και πασπαλίζουμε από πάνω το τριμμένο τυρί.

  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° στον αέρα για 25 λεπτά περίπου. Ο χρόνος ψησίματος και η θερμοκρασία μπορεί να διαφέρουν ανάλογα τον φούρνο, οπότε μπορεί να χρειαστεί να τα προσαρμόσετε.

     

    Πηγή:cookpad.com

                                                                        «Agrinio 365» Media Group | AgrinioTimes.gr, Antenna-Star.gr