Πλ. Δημοκρατίας: Ο Εμπορικός Κόσμος του Αγρινίου ενάντια στα νέα μέτρα (Video – Photos)

Από τις 08:00 βρίσκεται σε εξέλιξη η στάση εργασίας που κάνει ο εμπορικός κόσμος του Αγρινίου αλλά και των συλλόγων σε Θέρμο, Άρτα, Ηγουμενίτσα, Λευκάδα και Παραμυθιά.

Λίγο μετά τις 09:00 στην Πλατεία Δημοκρατίας, στο Αγρίνιο συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες έμποροι αλλά και απλός κόσμος θέλοντας να διαμαρτυρηθούν για τα νέα μέτρα που έλαβε η Κυβέρνηση και ισχύουν από το πρωί του Σαββάτου, 6 Νοεμβρίου 2021 ζητώντας ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές να πάρει πίσω τα νέα μέτρα που οδηγούν στον αφανισμό των μικρών επιχειρήσεων της αγοράς.

Οι ιστοσελίδες του «Agrinio365» Media Group (AgrinioTimes.gr – Antenna-Star.gr) σας μεταφέρουν αποσπασματικό βίντεο από την τοποθέτηση του ίδιου του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου κ. Σωκράτη Κωστίκογλου καθώς και φωτογραφικό υλικό από τους έμπορους που βρέθηκαν στην Κεντρική Πλατεία της πόλης του Αγρινίου.

ΨΗΦΙΣΜΑ   ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

«Συνάδελφοι  και  Συναδέλφισσες,

Για μια ακόμη φορά στη διάρκεια των είκοσι μηνών της πανδημίας με τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, ΣΤΟΧΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ξανά το λιανικό εμπόριο .

Με τα μέτρα που έλαβε ΑΔΙΚΕΙ και ΤΙΜΩΡΕΙ και πάλι το Λιανικό εμπόριο, που σε όλη τη διάρκεια αυτής της υγειονομικής κρίσης αναμφισβήτητα εφάρμοσε και εξακολουθεί να εφαρμόζει με υποδειγματικό τρόπο τα μέτρα προστασίας για τη δημόσια υγεία.

Για ακόμη μια φορά γίνεται διάκριση μεταξύ του κλάδου των τροφίμων και των μικρών επιχειρήσεων της αγοράς δημιουργώντας συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού σε βάρος των μικρών.

 Είναι απορίας άξιο  πως απαιτείται να γίνεται έλεγχος στα καταστήματα λιανικής όπου ο αριθμός των καταναλωτών είναι ούτως ή άλλως περιορισμένος και να επιτρέπεται η αβίαστη και χωρίς κανένα έλεγχο και περιορισμό προσέλευση όλων, εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων πολιτών στα super market – πολυκαταστήματα .

Δεν είμαστε ”χωροφύλακες” να ζητάμε ταυτότητα από τους πελάτες μας και δεν θα παίξουμε τον ρόλο του ελεγκτικού μηχανισμού.

Είναι βέβαιο ότι τα μέτρα αυτά θα δημιουργήσουν σύγχυση και μείωση στην αγοραστική κίνηση  και θα επιδεινώσουν  το ήδη αρνητικό κλίμα που επικρατεί σε αυτή.

Σε μια πρωτόγνωρη και δύσκολη περίοδο όπου οι συνάδελφοι προσπαθούν να κρατήσουν ανοιχτά τα μαγαζιά τους η κυβέρνηση αντί για μέτρα στήριξης λαμβάνει μέτρα εξόντωσης τους.

Οι Εμπορικοί Σύλλογοι που συνυπογράφουμε το παρόν ψήφισμα διαμαρτυρίας απαιτούμε άμεσα από την κυβέρνηση να πάρει πίσω τα μέτρα που αφορούν την αγορά, γιατί η απόφαση αυτή θα ενισχύσει μόνο το ηλεκτρονικό εμπόριο και τα πολυκαταστήματα και θα είναι η χαριστική βολή για τις μικρές επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου.

Καλούμε τις Περιφέρειες Ηπείρου, Ιονίων Νήσων και Δυτικής Ελλάδας, τους Βουλευτές των Νομών και τους Δημάρχους των πόλεων να πιέσουν την Κυβέρνηση να πάρει πίσω τα μέτρα που πριν λίγες ημέρες αποφάσισε τα οποία  πλήττουν για ακόμη μια φορά τις μικρές επιχειρήσεις της αγοράς.

ΕΜΠΟΡΙΚΟΙ  ΣΥΛΛΟΓΟΙ

ΑΓΡΙΝΙΟΥ  – ΑΡΤΑΣ –  ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ – ΘΕΡΜΟΥ –  ΛΕΥΚΑΔΟΣ – ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ»