Πλαγιά: Τα Αποκαλυπτήρια της Προτομής του Αντιστράτηγου Κώστα Καπογιωργάκη (Photos)

Την Παρασκευή 16 Ιουλίου και ώρα 20:00 στην κοινότητα Πλαγιά Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας έγιναν τα Αποκαλυπτήρια της προτομής του Αντιστράτηγου Κώστα Καπογιωργάκη.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021 στις 20.00 στην Κεντρική πλατεία Πλαγιάς με πάρα πολύ κόσμο….

Ομιλητές στην εκδήλωση οι: Δημήτριος Τσερές (ιστορικός και συγγραφέας) και Νικόλαος Μήτσης (συγγραφέας και ιστορικός ερευνητής).

Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε αναλάβει ο Αντιπρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ.-Δημοτικός σύμβουλος Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας και Εκπαιδευτικός, Ξενοφώντας Καούρας.

Ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας Παντελής Αποστολάκης ανέφερε «Σκοπός του Δήμου μας, είναι η ανάδειξη και η διάδοση της τοπικής ιστορίας καθώς και η ενημέρωση των νεότερων γενεών. Δράσεις όπως τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Κώστα Καπογιωργάκη αποτελούν παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιών και θα συμβάλλουν στην πολιτιστική ανάδειξη του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας. Ευχαριστώ εκ βαθέως τους ομιλητές Δημήτρη Τσερέ και Νικόλαο Μήτση που δέχτηκαν από την αρχή την πρόσκληση από το Ν.Π.Δ.Δ. για να συμμετάσχουν στην εκδήλωση και να ξετυλίξουν το «κουβάρι» της τοπικής ιστορίας και των γεγονότων του 1821».

Τηρήθηκαν όλοι οι υγειονομικοί κανόνες ασφαλείας για την προφύλαξη από τον covid 19.

xiromeronews.blogspot.com