Πλατινί: Ελεύθερος μετά από αρκετές ώρες ανάκρισης

Στη σύλληψη του Μισέλ Πλατινί προχώρησε χθες η αστυνομία του Παρισιού, με τον πρώην πρόεδρο της UEFA, να αντιμετωπίζει  κατηγορίες που αφορούν διαφθοράς. Αυτό αφορά την ανάθεση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 στο Κατάρ. 

Σύμφωνα με τα ξένα ΜΜΕ, συνελήφθη το πρωί της Τρίτης (18/06), ως συνέπεια των ερευνών για τον τρόπο ανάθεση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 στο Κατάρ.

Μετά από αρκετές ώρες όμως ανάκρισης, ο Πλατινί τελικώς αφέθηκε ελεύθερος, με την υπόθεση ωστόσο να μην κλείνει εδώ. Συγκεκριμένα άλλες κατηγορίες να τον βαραίνουν.

Ο δικηγόρος του πρώην προέδρου πάντως, τόνισε ότι δεν υπήρξε κάποια σύλληψη, αλλά ο πελάτης τους ανακρινόταν ως μάρτυρας. Τα θέματα για τα οποία κλήθηκε να μιλήσει αφορούσαν το Euro 2016, που πραγματοποιήθηκε στη Γαλλία.

Εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα όμως, υπάρχουν καταγγελίες για τον τρόπο με τον οποίο δόθηκε η διοργάνωση στους Καταριανούς. Αυτό διότι φέρεται να υπήρξε δωροδοκία αξιωματούχων του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Η ανάθεση στο Κατάρ είχε προκαλέσει κύμα αντιδράσεων, με πολλούς να αμφισβητούν το εάν η χώρα πληρούσε τις απαραίτητες προϋποθέσεις.

Σύμφωνα με τον Πλατινί τα χρήματα του είχαν δοθεί ως αντάλλαγμα για συμβουλευτικό έργο που είχε κάνει για τη FIFA από το 1998 έως το 2002 με τους δύο άνδρες να έχουν κάνει, κατά τους ισχυρισμούς του, μια «συμφωνία κυρίων» για το πότε θα εκταμιευόταν η αμοιβή.

sportime.gr