Πλημμύρισε το ιστορικό Μοναστήρι του Ιωάννη του Προδρόμου στο Θέρμο (Photos)

Μπορεί ο «Ιανός» να πέρασε και ως ένα βαθμό να μην ακούμπησε όσο φοβόμασταν την Αιτωλοακαρνανία αλλά η πρωινή πλημμύρα προκάλεσε μεγάλες καταστροφές στο Δήμο Θέρμου. 

Τεράστιες ζημιές στις Τοπικές Κοινότητες Αναλήψεως, Αβαρίκου, Κάτω Χρυσοβίτσα, Πετροχώρι, Σιταράλωνα και στους οικισμούς Δοσούλα, Κουλούρια, Κόφτρα.

Ανάμεσά τους πλημμύρισε και το Μοναστήρι του Ιωάννη του Προδρόμου της Δερβέκιστας. Ένα από τα αρχαιότερα και πλουσιότερα Μοναστήρια στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας.

Για την ιστορία να πούμε ότι το Μοναστήρι ανέδειξε 4 Αγίους, το αγαπημένο προσκύνημα του συντοπίτη μας Μεγάλου Δασκάλου, Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, στο οποίο φιλοξενήθηκαν φημισμένοι κλεφταρματολοί, αλλά και οπλαρχηγοί και αγωνιστές της ένδοξης φρουράς του Μεσολογγιού, εδώ ερχόταν για προσκύνημα και να αντλήσει δύναμη ο αρχιστράτηγος Γεώργιος Καραϊσκάκης.

Για να επισκεφθείς το Μοναστήρι της Δερβέκιστας, πρέπει να φθάσεις και να γευθείς τη μαγευτική θέα του ομώνυμου χωριού, που σήμερα λέγεται Ανάληψη, να θαυμάσεις την ομορφιά της λίμνης μας, της Τριχωνίδας και της Λυσιμαχίας, με το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα.