Πλήθος κόσμου την Τετάρτη στη μουσικοθεατρική παράσταση «Αχελώος… το Ποτάμι μιλούσε…»

Την Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024, πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Παραδοσιακής Μουσικής του Δήμου Αγρινίου σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Νομού Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας στο Αρχαίο Θέατρο Πλευρώνας η μουσικοθεατρική παράσταση «Αχελώος… το Ποτάμι μιλούσε…».

Τη σκηνοθεσία, τα κείμενα και τη διδασκαλία χορωδίας υπογράφει η κα. Ευσταθία Γρέντζελου, ενώ τη μουσική επιμέλεια ο κος. Γεώργιος Αθανασόπουλος.

Πρόκειται για την πρώτη παράσταση που φιλοξενείται στο χώρο του Αρχαίου Θεάτρου μετά την αναστήλωσή του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία, μιας και προσέλκυσε θεατές από όλο το Νομό.

Το Τμήμα μετράει στο ενεργητικό του 16 χρόνια λειτουργίας.

Αποτελείται από τις ομάδες χορωδίας και έκφρασης ενήλικων «Ιάμβη» και εφήβων «Ήβη» καθώς και από το Μουσικό Σύνολο «Ηχώ».

Η καλλιτεχνική δραστηριότητα του τμήματος είναι έντονη και άρρηκτα συνδεδεμένη με τον πολιτισμό της ευρύτερης περιοχής και όχι μόνο.

Το Τμήμα έχει ταξιδέψει παραστάσεις σε διάφορες περιοχές επιλέγοντας συχνά Ιστορικούς Χώρους, Αρχαία Θέατρα, Μουσεία, ενώ έχει συνεργαστεί με Φορείς Πολιτισμού και Γραμμάτων, αλλά και με Κοινωνικές Δομές.

Αξίζει να σημειωθεί πως εισήγαγε ένα μοτίβο παραστάσεων συνδυάζοντας μουσική, θέατρο και εικαστικό περιβάλλον, διαδίδοντας την παράδοση μέσα από συγκεκριμένη αισθητική ματιά και μεταποιώντας αυτή με σεβασμό τη μεταφέρει στο σήμερα.

 

Διαβάστε επίσης: Αγρίνιο – «Ελληνίς»: Στις 20 Ιουλίου ο Αλέξανδρος Τσουβέλας με τις δικές του «Αλήθειες»!