Ποιες περιοχές «φλερτάρουν» με τοπικό lockdown

Ήδη ισχύουν τοπικά lockdown σε Ασπρόπυργο, Ελευσίνα και Κοζάνη, ενώ δεν αποκλείεται και άλλες περιοχές να οδηγηθούν σε «σφράγισμα». Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο για παρεμβάσεις με αυστηρότερα μέτρα σε τοπικό επίπεδο, τύπου Κοζάνης, και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Όπως διεμήνυσε «έχει μεγάλη σημασία σε τοπικό επίπεδο να παρεμβαίνουμε γρήγορα και να ελέγχουμε πιθανές εστίες διασποράς για να μην ξεφύγουν από τον έλεγχο».

Τι θα γίνει με το ωράριο κυκλοφορίας τα Χριστούγεννα

Ο ίδιος απέκλεισε περίπτωση χαλάρωσης των μέτρων για τις γιορτές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, διαμηνύοντας ότι θα παραμείνει αυστηρά το ωράριο κυκλοφορίας.

Σημειώνεται ότι, την Παρασκευή ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς απέστειλε σαφές μήνυμα σχετικά με τις γιορτές, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναθεωρηθεί ο επιτρεπόμενος αριθμός των εννέα ατόμων, εάν παρατηρηθούν περιστατικά «εκτροχιασμού».

Τόνισε ότι εάν υπάρξουν «προσπάθειες κατάχρησης» ή «φαινόμενα προετοιμασίας» καταστάσεων που παρεκκλίνουν από τα μέτρα, «προφανώς θα επανεξεταστεί κάθε μέτρο».

Στο πλαίσιο αυτό, υπογράμμισε, υπό εξέταση θα είναι μέχρι την τελευταία στιγμή και το μέτρο που επιτρέπει τη συνάθροιση έως εννέα ατόμων για το γιορτινό τραπέζι.

Τι θα γίνει με τον εμβολιασμό

Όπως εκτίμησε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Πέτσας, έως τον Φεβρουάριο – Mάρτιο θα έχει εμβολιαστεί ένα μεγάλο ποσοστό των ευάλωτων συμπολιτών μας, ενώ πρώτο θα εμβολιαστεί ο πρωθυπουργός.

Κάλεσε τους πολίτες που κλείνουν ραντεβού για εμβόλιο, να προσέρχονται στο ραντεβού και να μην το απορρίπτουν.

Σημειώνεται ότι οι πρώτες παρτίδες του εμβολίου της εταιρείας Pfizer θα φθάσουν στη χώρα μας στις 26 Δεκεμβρίου.  Την αμέσως επόμενη ημέρα θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί.

Χαρακτήρισε σημαντικό μέτρο την ανακοίνωση δωρεάν μαζικών γρήγορα τεστ για τον κορονοϊό.

Ηλεκτρονικές αποδείξεις και αφορολόγητο

Ερωτηθείς για την οικονομία, τόνισε ότι η κυβέρνηση θα στηρίζει την οικονομία από τις συνέπειες της πανδημίας.

Ειδικά για το ζήτημα της μείωσης του ορίου των ηλεκτρονικών αποδείξεων για το αφορολόγητο, ο κ Πέτσας τόνισε πως η κατάσταση θα αξιολογηθεί όταν κλείσει η χρονιά.


sputniknews.gr
«Agrinio 365» Media Group | AgrinioTimes.gr, Antenna-Star.gr