Ποινή κάθειρξης έξι ετών και δύο μηνών στην Πόλα Ρούπα

Ποινή κάθειρξης έξι ετών και δύο μηνών επέβαλε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, στην Πόλα Ρούπα, για τη βομβιστική επίθεση στην Τράπεζα της Ελλάδος στις 10 Απριλίου του 2014. Την ενέργεια έχει αναλάβει η οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας.

  • Σύμφωνα με την ΕΡΤ, πρωτοδίκως, η Πόλα Ρούπα είχε καταδικαστεί για την υπόθεση αυτή σε ισόβια και επιπλέον 25 χρόνια κάθειρξη.

Αυτή τη φορά, όμως, το δικαστήριο, υιοθετώντας και τη σχετική εισαγγελική πρόταση, την απάλλαξε από την κατηγορία της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης ενώ μείωσε σε έξι χρόνια και δύο μήνες την ποινή που πρωτοδίκως της είχε επιβληθεί για το αδίκημα της έκρηξης από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές και ξένα πράγματα, μετά τις σχετικές αλλαγές που έχουν επέλθει στον Ποινικό Κώδικα αλλά και για κλοπή αυτοκινήτου.

  • Το δικαστήριο, με την απόφαση του έκρινε πως η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη δεν είχε σχέση με την προμήθεια των εκρηκτικών υλών καθώς επίσης πως δεν υπήρξαν ζημιές στα παρακείμενα κτίρια, της οδού Πανεπιστημίου.

newsbeast.gr