«Πόλεμος» Ν.Δ. – ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για το πρωτοσέλιδο της «Αυγής»

Σε υψηλούς τόνους κινήθηκαν Ν.Δ. και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. μετά το πρωτοσέλιδο της «Αυγής» με φωτογραφίες των κ.κ. Μητσοτάκη και Σαμαρά και τον τίτλο «δεν είναι αθώοι». Κόντρα έχει ξεσπάσει από χθες, Σάββατο, μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφενός για το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Η Αυγή», αφετέρου για την ανάρτηση φερόμενου μέλους της νεολαίας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. που καταγγέλεται πως υποκίνησε τη χρήση βίας κατά των κ.κ. Γεωργιάδη και Μπογδάνου.

Σε ανάρτηση του στο Twitter, ο βουλευτής της Ν.Δ., Κωνσταντίνος Μπογδάνος, χαρακτηρίζει τον 21χρονο μέλος της Νεολαίας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και αναφέρει:

«Ο 21χρονος που έγραψε πως θέλει νεκρούς τον Γεωργιάδη και εμένα είναι μέλος της Νεολαίας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Δυστυχώς ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. καλλιεργεί κατά σύστημα την κουλτούρα της βίας, στοχεύοντας ειδικά στους νέους».

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Νέα Δημοκρατία στην οποία σημειώνει πως «η καταδίκη της Χρυσής Αυγής δεν αρκεί. Πρέπει να καταδικάζονται και οι πρακτικές της» και κάνει λόγο για «μέλος της νεολαίας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.» που, όπως επισημαίνει, ζήτησε «τη δολοφονία ενός υπουργού και ενός βουλευτή της Ν.Δ.».

«Λίγες μέρες μετά την καταδικαστική απόφαση για τη Χρυσή Αυγή, μέλος της νεολαίας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ζητά τη δολοφονία ενός υπουργού και ενός βουλευτή της Ν.Δ.! Για μερικούς ο κύκλος του τυφλού μίσους συνεχίζεται. Και δυστυχώς πρωτοσέλιδα όπως το σημερινό της Αυγής δημιουργούν το υπέδαφος. Εκτός από την αυτονόητη καταδίκη της δήλωσης και τη διαγραφή του από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, καλούμε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αναλογιστεί πού οδηγούν το μίσος, η ακραία πόλωση, η δαιμονοποίηση του πολιτικού αντιπάλου», επισημαίνει στο σχόλιό της η Ν.Δ.
Και καταλήγει: «Η δημοκρατία δεν είναι κενό σύνθημα. Είναι καθημερινή πρακτική. Μόνο έτσι δεν θα αφήσουμε χώρο στους εχθρούς της δημοκρατίας. Η καταδίκη της Χρυσής Αυγής δεν αρκεί. Πρέπει να καταδικάζονται και οι πρακτικές της».

Κόντρα για το πρωτοσέλιδο της «Αυγής»
Λίγες ώρες νωρίτερα, έντονη ήταν η αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, για το πρωτοσέλιδο της «Αυγής» που βγήκε με τίτλο «δεν είναι αθώοι» μαζί με φωτογραφία του νυν πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.

Ο κ. Πέτσας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε πως οι υπεύθυνοι της Χρυσής Αυγής «παραπέμφθηκαν και καταδικάστηκαν» κατά τη διακυβέρνηση Σαμαρά και Μητσοτάκη.

«Το σύνθημα δεν είναι αθώοι ταυτίστηκε με την οργή απέναντι σε νεοναζιστικά μορφώματα. Επί Σαμαρά και Μητσοτάκη παραπέμφθηκαν και καταδικάστηκαν οι υπεύθυνοι της Χρυσής Αυγής. Είναι απαράδεκτη και πολύ χαμηλού επιπέδου στιγμή για την «Αυγή» το πρωτοσέλιδο της. Θα είναι μια μαύρη στιγμή στην ιστορία του εντύπου αλλά και γενικά του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ο οποίος διολισθαίνει ξανά από κόμμα διεκδίκησης της εξουσίας σε μονοψήφια ποσοστά» είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Η απάντηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
«Ο λαός έχει μνήμη και θυμάται ποιοι ξέπλεναν τους νεοναζί», ανέφερε λίγο αργότερα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Νάσος Ηλιόπουλος, απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Ηλιόπουλος αναφέρει ακόμη:

«Με πρωτοφανή συντονισμό, η Ν.Δ. και οι καλοθελητές της λίστας Πέτσα προσπαθούν να συκοφαντήσουν την “ Αυγή”, την Αριστερά και τους κοινωνικούς αγώνες για σχέσεις με τους νεοναζί εγκληματίες. Φανερώνουν έτσι ότι το βασικό τους άγχος ποτέ δεν ήταν η καταδίκη των νεοναζί» αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Ηλιόπουλος.

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς, όταν ο κ. Μητσοτάκης, εν μέσω της διεξαγωγής της δίκης, είχε χαρακτηριστικά πει «η Χ.Α. είναι σαν να μην υπάρχει» και είχε χρησιμοποιήσει ξανά τη θεωρία των δύο άκρων. Δήλωση για την οποία πανηγύριζαν οι υπόδικοι τότε νεοναζί. Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από τα συγκροτήματα που συστηματικά ξέπλεναν τους νεοναζί, με στημένα ρεπορτάζ για προστασία ηλικιωμένων στα Α.Τ.Μ.».

Η απάντηση της «Αυγής»
Μέσω της ιστοσελίδας της, η Αυγή απάντησε στα «πυρά» από την Ν.Δ. για το επίμαχο εξώφυλλο.

«Αγανάκτησε η Νέα Δημοκρατία, επειδή η «Αυγή» αρνείται να της πιστώσει την «τεράστια» συμβολή στην εξουδετέρωση της ναζιστικής συμμορίας. Δεν υιοθετεί δηλαδή ένα ηρωικό αλλά εξ ολοκλήρου κατασκευασμένο αφήγημα που τα κυβερνητικά διαφημιστικά επιτελεία περιφέρουν μέσω της λίστας Πέτσα, τόσο μανιωδώς που κοντεύουν να το πιστέψουν και τα ίδια. Οι εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που αρνήθηκαν να δείξουν αδιαφορία, απάθεια ή ανοχή απέναντι στο φασιστικό φαινόμενο, γνωρίζουν πολύ καλά ποιοι ήταν αυτοί που ξέπλυναν τους μαχαιροβγάλτες με τις αρβύλες, δικαιολόγησαν τα κίνητρα και τις ενέργειές τους, επιχείρησαν να τους ενσωματώσουν πολιτικά, τους χτύπησαν φιλικά στην πλάτη και τους αποκάλεσαν με τα μικρά τους ονόματα.» αναφέρει.
Και προσθέτει: «Γνωρίζουν ποιοι ήταν αυτοί που συνυπήρξαν και εξακολουθούν να συνυπάρχουν με την Χ.Α. στα συλλαλητήρια του μίσους για το Μακεδονικό, και στα όργια βίας από τα οποία συνοδεύτηκαν, καθώς και στις ρατσιστικές κινητοποιήσεις κατά των προσφύγων. Δεν ήταν η Αριστερά με τον Κασιδιάρη στα συλλαλητήρια με τις περικεφαλαίες, ούτε με τον Λαγό στον Έβρο. Λιγότερο θράσος λοιπόν. Ο κόσμος λοιπόν τα γνωρίζει αυτά. Εμείς απλώς τα υπενθυμίζουμε. Τις υποδείξεις ας τις κάνει η Ν.Δ. στα μέσα της λίστας Πέτσα. Αυτά που παλιότερα δόξαζαν την Χ.Α. για την κοινωνική της προσφορά και τα αιρετικά της τατουάζ και σήμερα αποθεώνουν την Ν.Δ. για την αδιάλλακτη αντιφασιστική της στάση. Λίγη ντροπή γιατί ο κόσμος θυμάται. Και μην παραχαράσσετε την ιστορία.»

Οι αντιδράσεις της ήσσονος αντιπολίτευσης
Για «άθλιο πρωτοσέλιδο» έκανε λόγο το ΚΙΝ.ΑΛ., από τη μεριά του, επιτιθέμενο στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

«Το άθλιο πρωτοσέλιδο της Αυγής, είναι απόδειξη του πανικού του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Το στίγμα για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είναι βαρύ, γιατί με τις αλλαγές του στον ποινικό κώδικα δεν στερούνται τα πολιτικά τους δικαιώματα οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής» αναφέρει μεταξύ άλλων το γραφείο Τύπου του κόμματος.

«Η υποκριτική αντιπαράθεση που διεξάγουν ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για να κρύψουν την ανοχή που και οι δύο έδειξαν απέναντι στη Χρυσή Αυγή, μας θυμίζει τη φράση: “Ομοίος ομοίο αεί πελάζει…”» σχολίασε το ΚΚΕ.


Πηγή: sputniknews.gr
«Agrinio 365» Media Group | AgrinioTimes.gr, Antenna-Star.gr