Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σαργιάδας στα Ζαγοροχώρια (Photos)

Πραγματοποιήθηκε το Σαββάτο, 3 Ιουνίου, η προγραμματισμένη εκδρομή του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Σαργιάδας στα Ζαγοροχώρια.

Σε ανακοίνωσή του, το Δ.Σ. του Σύλλογου αναφέρει: 

Με πολύ καλή διάθεση από όλους τους συμμετέχοντες, αναχωρήσαμε για την πρώτη στάση της εκδρομής μας στο ξακουστό γιοφύρι του Κόκκορη καθώς επίσης και στο γιοφύρι του Πλακίδα ή αλλιώς Καλογερικό στους Κήπους.

Επισκεφθηκαμε 2 απο τα 46 πετρόχτιστα χωριά της περιοχής του Ζαγορίου. Το Τσεπέλοβο,όπου προσκυνησαμε στον Αγιο Νικόλαο και απολαύσαμε το καφέ μας στο κέντρο του χωριού κατω απο τον παχυφυλλο ίσκιο του πλατάνου που δεσπόζει αγέρωχο στο πέρασμα των χρόνων και περπατήσαμε στα πλακόστρωτα δρομάκια.

Επόμενος προορισμός το Μονοδένδρι όπου θαυμάσαμε τη θέα προς το Φαράγγι του Βίκου απο το Μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής, με τις υπέροχες τοιχογραφίες ενω στην συνέχεια απολαύσαμε τις ηπειρώτικες γεύσεις στις όμορφες και παραδοσιακές ταβέρνες στο κέντρο του χωριού.

Στην επιστροφή απολαύσαμε τον καφέ μας με θέα την όμορφη λίμνη των Ιωαννίνων και επιστρέψαμε με όμορφες εικόνες και με την υπόσχεση να σμίξουμε πάλι όλοι μαζί στην επόμενη εκδρομή!

Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Σαργιάδας ευχαριστεί απο καρδιάς όλους τους συγχωριανούς αλλά και τους φίλους του συλλόγου μας που με την συμμετοχή τους συνέβαλαν στο να πραγματοποιηθεί και η δεύτερη άκρως επιτυχημένη συνεχόμενη εκδρομή μας!

 

 

Διαβάστε επίσης: Πάτρα – Αγίου Πνεύματος: Γεμάτη από λουόμενους η Πλαζ