Με πολύ μεγάλη συμμετοχή ο αγώνας δρόμου Βάρνακας – Μύτικας (Photos – Videos)

Με πολλές συμμετοχές αθλητών, μικρών και μεγάλων, σε αριθμό 92, πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 18 Αυγούστου 2021, για 3η φορά ο αγώνας δρόμου 5.000 μ. Βάρνακας – Μύτικας με συνδιοργάνωση των: Τ.Κ. Βάρνακα, Τ.Κ. Μύτικα, Περιβαλλοντικού Συλλόγου Βάρνακα και φυσικά κυρίως του ΝΠΔΔ Δήμου Ξηρομέρου.

Στην αφετηρία του αγώνα στον Βάρνακα, παρευρέθηκε και ο Δήμαρχος Ξηρομέρου κ. Γιάννης Τριανταφυλλάκης.
Οι αθλητές έτρεξαν με αφετηρία τον Βάρνακα, πέρασαν μέσα από τον κεντρικό δρόμο της Κανδήλας και τερμάτισαν στον κεντρικό πεζόδρομο του Μύτικα, στο ύψος του καφενείου του Κώστα Τζεφρώνη.

Μία ωραία και ευχάριστη διαδρομή, με ελαφριά κατηφόρα, με όλους τους αθλητές να κερδίζουν στον Μύτικα το ζεστό χειροκρότημα των πολλών παρευρισκομένων, για την κοπιώδη προσπάθεια τους.

Οι νικήτριες/νικητές:
Γυναίκες: 1η Ταντάρου Ειρήνη, 2η Ζαρκαδούλα Ανδριάνα, 3η Μπουρδέση Μαγδαληνή.
Άνδρες: 1ος Μακρής Ανδρέας, 2ος Κανελλόπουλος Ιωάννης, 3ος Νικολάου Ηλίας.

Η διοργάνωση πολύ καλή, με κάποιες ατέλειες από κακή συνεννόηση, οι οποίες του χρόνου είμαστε σίγουροι ότι θα εκλείψουν. Άλλωστε αυτοί που συμμετέχουν, κοπιάζουν, τρέχουν και διοργανώνουν, κάνουν και λάθη και παραλήψεις, μιας και δεν είναι ούτε δήλωσαν ποτέ επαγγελματίες διοργανωτές εκδηλώσεων. Μεράκι, προσωπικό κόπο και προσφορά βάζουν.

Αυτοί που δεν συμμετέχουν και δεν κάνουν τίποτα, είναι μονίμως οι καλύτεροι επικριτές και απλά κριτικάρουν επί παντός επιστητού στα καφενεία και κάνουν αφ’ υψηλού θεωρία και μαθήματα, πίνοντας το φρέντο ή το φραπέ τους. Είναι και αυτό το αλατοπίπερο της καθημερινότητας μας. Άλλωστε αυτές οι συζητήσεις πάντα συναρπάζουν και αποτελούν και αυτές μέρος της κοινωνικότητας των χωριών μας, για να μην σας πούμε ότι αρέσουν κιόλας. Καλοδεχούμενες πάντα λοιπόν.

Κάποιες δικές μας επισημάνσεις, αλλά και επισημάνσεις οργανωτικές καλοπροαίρετες γνωστών μας, προς τους φίλους διοργανωτές και τους εθελοντές που βοήθησαν:
1. Πρέπει στον τερματισμό κάποιοι να φροντίζουν να μένει ο δρόμος ανοικτός, με το κόσμο να στέκεται στα άκρα. Μάλλον χρειάζεται ο τοποθέτηση κορδελών.
2. Στη διαδρομή, 2-3 εθελοντές με μηχανάκια, να ακολουθούν τα γκρουπ των δρομέων για απρόοπτα (σκυλιά, υπερβολική κούραση, τσιμπίματα από έντομα κ.λπ)
3. Το ασθενοφόρο να μένει μέχρι το τέλος στο πίσω μέρος της κούρσας, ακολουθώντας τον τελευταίο δρομέα πάντοτε. Μας είπαν ότι κάποια στιγμή πέρασε μπροστά.
4. Στο τερματισμό να υπάρχει το φουσκωμένο μπαλόνι που θα οριοθετεί σταματάει ο αγώνας και φυσικά να υπάρχουν πολλά κρύα νερά. Για τα νερά υπήρχε μέριμνα να υπάρχουν και στον Αη Γιώργη και στο τερματισμό. Μία κακή ολιγόλεπτη συνεννόηση έφταιξε που τα νερά εμφανίστηκαν στο τερματισμό μετά από 5 λεπτά και αφού είχαν τερματίσει οι πρώτοι 20. Οι υπόλοιποι 72 βρήκαν κατευθείαν νερά.

mytikaspress.blogspot.com