Πορτοκαλόπιτα με κανταΐφι

Συστατικά

Για το σιρόπι

  • 700 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 500 γρ. νερό
  • 200 γρ. χυμό πορτοκαλιού
  • 50 γρ. μέλι
  • 1-2 φύλλα αρμπαρόριζας

Για την πορτοκαλόπιτα

  • 500 γρ. κανταΐφι
  • 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 4 αβγά, μέτρια
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 250 γρ. βούτυρο, λιωμένο ή σπορέλαιο
  • ξύσμα πορτοκαλιού, από 3 πορτοκάλια
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 2 βανιλίνες
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 100 γρ. φιστίκια Αιγίνης

Για το σερβίρισμα

  • παγωτό
  • πορτοκάλι, σε φέτες
  • δυόσμο