Πώς αντιμετωπίζονται οι απάτες και οι εκβιασμοί;

Η απόρρητη έκθεση Χρυσοχοΐδη που δημοσίευσε προχθές την Κυριακή η «Καθημερινή της Κυριακής, είχε σημαντική αναφορά και στη Δυτική Ελλάδα με την αναφορά της σε «ομάδες που δρουν (εκτός Αττικής) σε Πάτρα, Αγρίνιο, Ζάκυνθο, Καλαμάτα και Μύκονο»

Διαβάζοντας αυτή την είδηση μου ήρθαν στο μυαλό όλες αυτές οι απόπειρες απάτης που είδαν τους προηγούμενους μήνες το φως της δημοσιότητας στην περιοχή μας και οι οποίες πραγματικά ήταν πάρα πολλές, καθώς και ο τρόπος με τον οποίο ξαφνικά σταμάτησαν.

Ένας από τους λόγους που συνέβη αυτό ήταν σύμφωνα με την εκτίμηση μου και ο τρόπος με τον οποίο αντέδρασαν τα δημόσια πρόσωπα που χρησιμοποιήθηκαν εν αγνοία τους για να στηθούν όλες αυτές οι απάτες. Δημοσιοποίησαν το πρόβλημα και δεν προσπάθησαν να το αποκρύψουν η απλά και μόνο να ενημερώσουν τους ενδιαφερόμενους.

Ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπιστούν τέτοιοι είδους παρανομίες είναι θεωρώ η δημοσιοποίηση του τρόπου που επιχειρούνται.
Μόνο το φως του δημόσιου χώρου και η αντίδραση της κοινωνίας μπορεί να εξουδετερώσει άμεσα και αποτελεσματικά τέτοιου είδους εγκλήματα.


Λ. Τηλιγάδας
«Αgrinio 365» Media Group | Antenna-Star.gr – AgrinioTimes.gr