Πώς το deal της χρονιάς εξελίχθηκε σε ναυάγιο

Τα τελευταία χρόνια ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει προχωρήσει σε αρκετές επενδύσεις στη μιντιακή αγορά, εξελισσόμενος στον μεγαλύτερο πόλο των ΜΜΕ εν Ελλάδι.

Αρχικώς με τα «Παραπολιτικά» και τον ομώνυμο σταθμό και, κατόπιν, με την εξαγορά του Δ.Ο.Λ. και, με ένα τρίτο μεγάλο βήμα, με την απόκτηση του Mega. Έστω κι αν τόσο ο οργανισμός, όσο και το megaλο κανάλι, αποκτήθηκαν μέσω πλειστηριασμών και αφού, νωρίτερα, είχαν χρεοκοπήσει.

Όχι όμως ότι του βγήκε… φθηνά η ιστορία: ο Δημοσιογραφικός Όμιλος Λαμπράκη πλειοδοτήθηκε έναντι 23 εκατ. ευρώ το καλοκαίρι του 2018 και συμπεριελάμβανε τα brand names των εφημερίδων «Το Βήμα», «Τα Νέα», το in.gr και άλλα Μέσα του συγκροτήματος. Το σήμα και ταινιοθήκη του Mega, το φθινόπωρο του 2019, αποκτήθηκαν έναντι προσφοράς ύψους 24 εκατ. ευρώ και το κανάλι, από τον Φεβρουάριο του 2020, επέστρεψε στους δέκτες.

Ωστόσο είχε και μια αποτυχία στις συμφωνίες του ο επιτυχημένος εφοπλιστής και ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού. Ενώ οι συστημικές τράπεζες είχαν αρχικώς συναινέσει στη μεταβίβαση της (υπερχρεωμένης) Forthnet στον Μαρινάκη έναντι 41 εκατ. ευρώ, καταβλητέων τοις μετρητοίς, υπό την αίρεση της έγκρισης της σχετικής απόφασης από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, το deal δεν προχώρησε ύστερα από πολύμηνες διαπραγματεύσεις. Από πλευράς Alter Ego, σε επιστολή που εστάλη προς τις πιστώτριες τράπεζες, καταλογίζονται ευθύνες σε αυτές και, κυρίως, στην άρνηση ικανοποίησης του αιτήματος αποδέσμευσης των λογαριασμών της Forthnet ώστε να υπάρχει ρευστότητα. Τούτος ήταν ο λόγος που η Alter Ego αθέτησε, αρκετές φορές, τα χρονοδιαγράμματα που είχαν αρχικώς συμφωνηθεί με τις τράπεζες.

Η απόφαση Μαρινάκη να αποσύρει το ενδιαφέρον του είναι, λοιπόν, οριστικό και τη… χρεώνει στις τράπεζες, οι οποίοι καλούνται πλέον να βρουν νέο επενδυτή για τη Forthnet.

dailymedia.gr