Πώς φτάσαμε στη δημιουργία του Αιμοδυναμικού Τμήματος και της Μονάδας Εμφραγμάτων στο Νοσ. Αγρινίου (Video)

H εξαγγελία για τη στελέχωση Μονάδας Εμφραγμάτων και στη συνέχεια δημιουργίας Αιμοδυναμικού στο Νοσοκομείο του Αγρινίου είχε κάνει ο Υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης τον περασμένο Μάιο, στο 4ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Αιτωλοακαρνανίας, που συνδιοργάνωσαν ο Όμιλος «Agrinio365» και η Εφημερίδα «Συνείδηση» στη Λίμνη Τριχωνίδα.

Όπως, είχε τονίσει τότε ο κ. Πλεύρης: «Στο Ταμείο Ανάκαμψης προβλέπεται ένας αναπτυξιακός βραχίωνας παρεμβάσεων για τις δομές υγείας στην περιοχή και είναι καιρός να γίνει ό, τι είναι δυνατόν ώστε να στελεχωθεί Μονάδα Εφραγμάτων και στην συνέχεια Αιμοδυναμικό Τμήμα στο Νοσοκομείο Αγρινίου. Θα υπάρξει και ευρύτερη παρέμβαση σχετικά με μόνιμο προσωπικό για τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της περιοχής με έμφαση στις μόνιμες θέσεις των κλινικών που έχουν μεγάλη ανάγκη, όπως χειρουργικό, καρδιολογικό κ.λπ. Ο σχεδιασμός είναι να δοθεί μεγάλη έμφαση στην πρωτοβάθμια υγεία και στην αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας -όχι μόνο σε υποδομές- αλλά και σε προσωπικό. Όλα αυτά θα γίνουν παράλληλα με την εφαργμογή του «Δωρεάν Γιατρός για Όλους» που θα περιλαμβάνει ιδιότητες γιατρούς συνδεδεμένους με το Εθνικό Σύστημα Υγείας με αμοιβές γύρω στις 60.000 ευρώ τον χρόνο, οι οποίοι θα αποτελούν τον προσωπικό γιατρό κάθε πολίτη».

Μάλιστα, είχε προηγηθεί παρέμβαση του Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας της Ν.Δ. κ. Κώστα Καραγκούνη, ο οποίος είχε επισημάνει το κενό στην περίθαλψη, στην περιοχή μετά από μεγάλη αύξηση των εμφραγμάτων και λοιπών καρδιαγγειακών νοσημάτων.