Πώς σχολιάζει τη σύλληψή του ο Πέτρος Τατσόπουλος: «Αιφνιδιάστηκα, δεν το περίμενα»

«Δεν περίμενα σε καμία περίπτωση να με συλλάβουν», δήλωσε ο Πέτρος Τατσόπουλος για την πρόσφατη περιπέτεια που πέρασε λόγω της μήνυσης που υπεβλήθη εις βάρος του.

Ο Πέτρος Τατσόπουλος μίλησε για τη σύλληψή του, μετά από μήνυση σε βάρος του από τον παρουσιαστή και υποψήφιο βουλευτή, Φίλιππο Καμπούρη, για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση, τονίζοντας πως ο εισαγγελέας τον άφησε ελεύθερο γιατί μάλλον έκρινε «πως πρόκειται για μια φαιδρή ιστορία».

«Οι δημοσιογράφοι είχαν έρθει λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης και γι’ αυτό έκανα και δηλώσεις πριν. Μετά ήρθαν οι αστυνομικοί, οι οποίοι περίμεναν υπομονετικά να τελειώσει η εκδήλωση.

»Ο κ. Καμπούρης είχε επαναλάβει πολλές φορές, μέσα από την τηλεοπτική του εκπομπή, πού θα βρίσκομαι – πρόσκληση προς τους αστυνομικούς για να πάνε να με συλλάβουν.

«Αιφνιδιάστηκα, δεν το περίμενα»

»Αιφνιδιάστηκα, παρόλα αυτά, γιατί οι αστυνομικοί δεν εισέβαλαν στο βιβλιοπωλείο και αυτό μου έδωσε την εντύπωση ότι μπορεί να είχαν έρθει για περιφρούρηση», ανέφερε αρχικά στον Alpha και την εκπομπή «Tlive» ο γνωστός συγγραφέας και πρώην βουλευτής, που συνελήφθη έξω από γνωστό βιβλιοπωλείο στο Κολωνάκι.

Και πρόσθεσε: «Φαντάστηκα, λοιπόν, ότι αφού επί δύο ώρες περίμεναν υπομονετικά, ότι θα είχαν έρθει για περιφρούρηση για να μην γίνουν έκτροπα, σε περίπτωση που δημιουργούνταν κάποια αντισυγκέντρωση. Αιφνιδιάστηκα, δεν το περίμενα σε καμία περίπτωση. Μετά από μία πολύ σύντομη δήλωση, οδηγήθηκα στο Α.Τ. Ομονοίας».

Όπως ανέφερε ο κ. Τατσόπουλος, «η δικιά μου ταλαιπωρία ήταν απειροελάχιστη. Η αντιμετώπιση μέσα στο Α.Τ. ήταν άψογη και βεβαίως ο εισαγγελέας έκρινε πολύ γρήγορα, μέσα σε δύο ώρες, ότι θα πρέπει να αφεθώ ελεύθερος, κάτι που δεν το ήξερα. Έκρινε προφανώς, από τα στοιχεία που είχε, ότι μάλλον πρόκειται για κάποια φαιδρή ιστορία και δεν χρειάζεται να ταλαιπωρηθώ άλλο».

Στη συνέχεια, είπε πως κατά πάσα πιθανότητα, «θα πάρει τακτική δικάσιμο και με τον κ. Καμπούρη θα τα πούμε στο δικαστήριο», ενώ για την σύλληψή του ανέφερε πως εικάζει ότι «στο Αστυνομικό τμήμα θα έκριναν ότι αν δεν έρχονταν να με συλλάβουν, θα μπορούσε να βγει την επομένη και να πει ότι δεν εφάρμοσαν το γράμμα του νόμου».

«Δεν προσβάλλω κανέναν»

Τέλος, σχολιάζοντας τον ισχυρισμό του Φίλιππου Καμπούρη, ότι ο Πέτρος Τατσόπουλος έθιξε το θρησκευτικό του συναίσθημα με την ανάρτησή του, ο ίδιος απάντησε: «Είναι μία μομφή που έχω ακούσει πολλές φορές. Όταν τις προάλλες μιλούσα για την εμπορία θαυμάτων, κάτι που συνδέεται έμμεσα με τον κ. Καμπούρη, είχαν βγει και έλεγαν ‘για όνομα του Θεού, προσβάλλεις τους χριστιανούς’. Δεν προσβάλλω κανέναν».

in.gr