«Πόσο θα πάει το μαλλί»;

Επειδή στις 4 Φεβρουαρίου έχουμε συλλαλητήριο στην πόλη του Αγρινίου για την παιδεία (Δείτε ΕΔΩ), είναι καλό να δούμε τον τιμοκατάλογο της κυβέρνησης για τις συγκεντρώσεις και να διατυπώσουμε και κάποιες απορίες, που χρειάζονται διευκρίνιση, έτσι ώστε να γνωρίζουμε όλοι, «πόσο θα πάει το μαλλί».

Έχουμε και λέμε, λοιπόν.

Ο τιμοκατάλογος των ποινών που έχει εκδώσει η κυβέρνηση για τις «δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις»  άνω των 100 ατόμων, ορίζει:

  • Διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ πρόστιμο για τα νομικά πρόσωπα που διοργανώνουν αυτές τις συναθροίσεις

Απορία 1η: Αυτά τα 5.000 ευρώ, κ. Χρυσοχοΐδη μου, μπορούν να τα μοιραστούν οι πέντε συνδιοργανωτές (Εργατικό  Κέντρο Αγρινίου, Β’ ΕΛΜΕ, Σύλλογος Δασκάλων Αγρινίου, Ένωση γονέων & κηδεμόνων Αγρινίου και Σωματείο καθαριστριών Δημοσίων Σχολείων) ή είναι υποχρεωμένος ο κάθε φορέας (νομικό πρόσωπο) να καταβάλει όλο το ποσό, οπότε το κόστος του συλλαλητηρίου θα «ανέβει» στα 25.000 ευρώ.

  • Διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ για όσους συμμετέχουν σ’ αυτές.

Απορία 2η: Αν για παράδειγμα στο παραπάνω συλλαλητήριο οι συμμετέχοντες είναι 132, είναι όλοι υποχρεωμένοι να πληρώσουν το 300άρι ή μόνο οι 32; Και ποιοι θα είναι αυτοί; Οι 32 που θα βρίσκονται μπροστά στο μπλοκ ή οι 32 τελευταίοι; Το βασικό πρόστιμο για «άσκοπη μετακίνηση» ισχύει; Και αν ισχύει θα πληρωθεί από όλους ή μόνο από τους 100 που επιτρέπεται να συμμετάσχουν στην παραπάνω «δημόσια υπαίθρια συνάθροιση».

Απορία 3η: Τα παραπάνω πρόστιμα θα εισπραχθούν άμεσα στο χώρο της συγκέντρωσης και από ποιον; Θα υπάρχει στο χώρο και κλιμάκιο υπαλλήλων της οικονομικής εφορίας Αγρινίου ή η καταβολή θα γίνεται στον επικεφαλής των Μονάδων Αποκατάστασης της Τάξης.

Απορία 4η: Αν οι συγκεντρωμένοι είναι 99, τότε κανείς δεν πληρώνει τίποτα;

Απορία 5η: Αν τα ίδια νομικά πρόσωπα είτε το καθένα ξεχωριστά είτε από κοινού οργανώσουν 10 «δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις» (κάθε μία ώρα από τις 8:00 το πρωί μέχρι τις 8:00 το βράδυ) με τα ίδια αιτήματα και με 99 συμμετέχοντες σε κάθε μια από αυτές ισχύουν τα πρόστιμα;

Πολλές οι απορίες, κ. Χρυσοχοΐδη μου.

Και για άλλη μια φορά αποδεικνύεται, ότι αυτή η κυβέρνηση στην οποία συμμετέχετε, μόνο με εισπρακτικά γοτονογραφήματα επιχειρεί να επιβάλλει την… ΥΓΕΙΑ.

Μόνο που μέχρι να το πετύχει, θα μας αρρωστήσει στα… πρόστιμα.


Λευτέρης Τηλιγάδας
«Agrinio 365» Media Group | AgrinioTimes.gr, Antenna-Star.gr
Φωτογραφία αρχείου