Ο Κ. Ποσονίδης στον Antenna Star 103.5: «Τα νούμερα είναι ανησυχητικά» (Ηχητικό)

Στον Antenna Star 103.5 και στην εκπομπή του Λευτέρη Τηλιγάδα με τίτλο «Άκου τώρα να δεις», που μεταδίδεται κάθε μέρα από Δευτέρα έως και Παρασκευή, από τις 9:00 έως τις 10:00 το πρωί φιλοξενήθηκε σήμερα τηλεφωνικά ο κ. Κωνσταντίνος Ποσονίδης, Διευθυντής του Ε.Σ.Υ. και υπεύθυνος της 3ης ΤΟ.Μ.Υ. Αγρινίου, η οποία διενεργεί τα Rapid Tests στην είσοδο του Δημαρχείου την Πλατεία Ειρήνης και το Κ.Α.Π.Η. του Αγίου Δημητρίου.

Ο κ. Ποσονίδης αναφερόμενος στη θετικότητα που προκύπτει από τα τεστ που πραγματοποιεί η 3η ΤΟ.Μ.Υ. του Αγρινίου, είπε ότι αυτή αγγίζει το 6%, ένα ποσοστό αρκετά υψηλό που μας δίνει μια τάξη μεγέθους της διασποράς του ιού στην κοινότητα.

«Κανείς δεν μπορεί με βεβαιότητα να πει από ποιο σημείο και πάνω αρχίζει να γίνονται επικίνδυνα τα πράγματα», σημείωσε μεταξύ άλλων, «γιατί πάρα πολλά κρούσματα είναι “κρυφά”». Και αυτό ξεκινάει από από τα Self Tests: όταν ένα δείγμα είναι θετικό πρέπει να μείνει σε καραντίνα στο σπίτι για δέκα μέρες, όπως άλλωστε και οι επαφές του. Οι σοβαρές επαφές αυτών των κρουσμάτων δεν πρέπει να κάνουν Test. Πρέπει να παραμείνει 14 μέρες σε καραντίνα στο σπίτι. Τεστ γίνεται μόνο όταν εκδηλωθούν συμπτώματα, και μάλιστα σοβαρά συμπτώματα, σε επικοινωνία πάντα με τον γιατρό. Υπάρχει κίνδυνος λοιπόν, οι επαφές αυτές κάποια στιγμή να βγουν θετικοί. Εφόσον όμως σε αυτό το επίπεδο δεν γίνονται τεστ, δεν μπορούμε να ξέρουμε πόσα είναι τα παράπλευρα θετικά κρούσματα που δεν τα προσμετρά καμία στατιστική.

«Τα νούμερα είναι ανησυχητικά», είπε ο κ. Ποσονίδης, όταν τον ρωτήσαμε, αν με βάση την εμπειρία του κρίνει ότι μπορεί να ανεβούμε επίπεδο. «Περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθεί το φαινόμενο τις επόμενες μέρες. Αν υπάρξουν αρκετά κρούσματα και τις επόμενες μέρες, οι ειδικοί που όλα αυτά τα παρατηρούν σοβαρά και υπεύθυνα, θα βγάλουν τα συμπεράσματά τους και θα πάρουν τις αποφάσεις τους».

Ακούστε όλη την συζήτηση με τον κ. Ποσονίδη στο ηχητικό που ακολουθεί… και να σας θυμίσουμε ότι αύριο Σάββατο… Δείτε ΕΔΩ