Κ. Ποσονίδης στον Antenna Star: «Είναι στο χέρι μας να βελτιώσουμε την Υγεία και τη Ζωή μας» (Ηχητικό)

Για την ημερίδα με θέμα: «Διατροφή και Υγεία», η οποία διοργανώνεται από τις Τοπικές Ομάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) και το Κέντρο Υγείας Αγρινίου, την Πέμπτη 16 Ιουνίου στην παλαιά Δημοτική Αγορά, μίλησε ο Γενικός Οικογενειακός Ιατρός, Διεύθυντής Ε.Σ.Υ., Συντονιστής της 3ης ΤΟΜΥ Αγρινίου κ. Κώστας Ποσονίδης, στον Antenna Star 103.5 και την εκπομπή «Αυτή είναι η ζωή» και τη Νάντια Μπούτα.

Ο κ. Ποσονίδης αναφέρθηκε σε μια σειρά δράσεων οι οποίες έχουν πραγματοποιηθεί με ιδιαίτερη επιτυχία και συμμετοχή του κόσμου το τελευταίο διάστημα στην πόλη του Αγρινίου, με δωρεάν μετρήσεις δείκτη μάζας σώματος, αρτηριακής πίεσης, σφύξεων, σακχάρου, ολικής χοληστερίνης, τριγλυκεριδίων και κορεσμού οξυγόνου, στο πλαίσιο του προγράμματος «Διατροφή και Υγεία».

Επίσης υλοποιούνται δράσεις στα Σχολεία με προγράμματα αγωγής υγείας, ένα μεγάλο κεφάλαιο των οποίων είναι η Διατροφή και οι διατροφικές συνήθειες.

Ο κ. Ποσονιδης επισήμανε ότι «η Παγκόμια τάση αποδεικνύει ότι τα ποσοστά παχυσαρκίας έχουν αυξηθεί, ιδιαίτερα κατά την περίοδο της πανδημίας, γεγονός που έχει άμεση επίδραση στην υγεία μας, ενώ οι προβλέψεις για το μέλλον είναι ιδιαίτερα δυσοίωνες».

Πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι «γι’ αυτό, θα πρέπει να επικεντρώσουμε στο να ενημερωσουμε τον κόσμο, να τον πείσουμε, για κάποιες σωστές τακτικές, ώστε το κάθε άτομο να μπορεί να αλλάξει συμπεριφορά και διατροφικές συνήθειες. Βελτιώνοντας κάποια μικρά θεματάκια της καθημερινής του ζωής, βελτιώνει και την υγεία του».

Επίσης ο κ. Ποσονίδης τονισε, ότι «ο καθε ένθρωπος θα πρέπει συχνά να κάνει ιατρικό έλεγχο και εξειδικευμένες εξετάσεις, ανάλογα με την ηλικία, το φύλο και το ατομικό ή οικογενειακό του ιστορικό».

Δείτε το Πρόγραμμα της Ημερίδας «Διατροφή και Υγεία», η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 19.30 το απόγευμα της Πέμπτης 16 Ιουνίου, στην παλαιά Δημοτική Αγορά Αγρινίου:

Ακούστε ολόκληρη τη Συνέντευξη του κ. Κώστα Ποσονίδη στον Antenna Star 103.5: