Πότε θα παρεμβαίνει η Αστυνομία τα Χριστούγεννα

Νέες ανακοινώσεις για τις μετακινήσεις την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων θα κάνει σήμερα το απόγευμα ο Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ πλέον ξεκαθαρίζει το τοπίο και για εφόδους της Αστυνομίας μέσα σε σπίτια για ρεβεγιόν.

Όπως προανήγγειλε χθες κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, αναφερόμενος στις δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, σήμερα, μετά την καθιερωμένη σύσκεψη για το θέμα των ελέγχων, θα υπάρξουν νέες ανακοινώσεις για τις μετακινήσεις μας ανήμερα τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Οι ανακοινώσεις θα γίνουν κατά τη διάρκεια της έκτακτης ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 18:00 στο υπουργείο Υγείας. Ειδικότερα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, θα ανακοινώσει τον «οδικό χάρτη» των επόμενων, κρίσιμων για τη διατήρηση του χαμηλού επιδημιολογικού φορτίου, ημερών και θα εξειδικεύσει τα μέτρα.

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, στο τραπέζι αυτή τη στιγμή δεν βρίσκονται πρόσθετα μέτρα, αλλά η εξειδίκευση των υφιστάμενων. «Αν τα Χριστούγεννα δεν τηρηθούν τα μέτρα, θα επιβληθούν αυστηρότερα για την Πρωτοχρονιά», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Η Ελληνική Αστυνομία θα βρίσκεται επί ποδός για την επίβλεψη της τήρησης των αυστηρών μέτρων ανάσχεσης του νέου κορωνοϊού από το πρωί της παραμονής των Χριστουγέννων και για όλη την ημέρα έως το βράδυ της 25ης Δεκεμβρίου.

Σε όλη την Αττική θα γίνονται αυστηροί έλεγχοι από τις 22:00 που αρχίζει η απαγόρευση κυκλοφορίας σε οποιονδήποτε κυκλοφορεί, σε ό,τι αφορά:

τον λόγο της μετακίνησης του,

τον κωδικό που έχει αποστείλει και

τα όποια σχετικά έγγραφα διαθέτει

Ξεκάθαρος ότι η ΕΛ.ΑΣ θα κάνει σωστά τη δουλειά της τις ημέρες των εορτών, έτσι ώστε να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός, ήταν ο εκπρόσωπος Τύπου της.

«Τα δεδομένα αλλάζουν συνεχώς, γιατί αλλάζουν και τα επιδημιολογικά φορτία. Είναι μια δυναμική κατάσταση και ανάλογα με τα δεδομένα αλλάζουν και τα επιχειρησιακά σχέδια», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Θεόδωρος Χρονόπουλος στον Alpha 98,9 και την εκπομπή «Χωρίς Μάσκα».

«Από τον προηγούμενο Μάρτιο η ΕΛ.ΑΣ είναι στην πρώτη γραμμή, έτσι θα γίνει και τώρα. Δεν υπάρχει αστυνομικός για τον κάθε πολίτη, ωστόσο τα σχέδια γίνονται έτσι ώστε με τους διαθέσιμους αστυνομικούς και σας λέω ότι θα αδειάσουν τα γραφεία και θα είμαστε όλοι έξω, εστιάζουμε τους ελέγχους σε διόδια, εισόδους και εξόδους πόλεων, σε χώρους που μπορεί να υπάρχει συγχρωτισμός, κεντρικούς δρόμους και περιφερειακούς κλπ».

Σχετικά με τα sms: «Έλεγχοι θα γίνονται παντού και όλη μέρα και ιδιαίτερα μετά τις 10 το βράδυ που είναι η απαγόρευση της κυκλοφορίας. Παρεμβάσεις στα σπίτια θα γίνονται σε ακραίες περιπτώσεις, όταν θα έχουμε καταγγελίες για πολλά άτομα και εκεί θα ακολουθείται η διαδικασία του αυτοφώρου και τα πρόστιμα που ορίζονται».


ieidiseis.gr
«Agrinio 365» Media Group | AgrinioTimes.gr, Antenna-Star.gr