Πότε ξεκινά η επιδότηση για το πετρέλαιο κίνησης

Το οικονομικό επιτελείο παρακολουθεί καθημερινά την εξέλιξη των τιμών στο πετρέλαιο κίνησης και είναι έτοιμο να παρέμβει σε περίπτωση που η κρίση επιδεινωθεί, αναφέρουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών.
Σύμφωνα με τους ίδιους παράγοντες η επιδότηση στο πετρέλαιο κίνησης θα ξεκινήσει από την 1η Νοεμβρίου, αν δεν πέσουν ουσιαστικά οι τιμές στο μεσοδιάστημα.

Όλα δείχνουν ότι η εκτίναξη των τιμών μετά την κατάργηση της επιδότησης οδηγεί την κυβέρνηση σε αλλαγή πλεύσης και επιστροφή στην επιδότηση του πετρελαίου κίνησης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η επιδότηση θα είναι και πάλι 15 λεπτά το λίτρο στην αντλία και θα διαρκέσει έως και το τέλος του έτους. Η πορεία της τιμής και των δημοσιονομικών θα κρίνει και τη διάρκεια της επιδότησης.

Τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης δείχνουν ότι σε μέσα επίπεδα πανελλαδικά η τιμή στο diesel έχει ανέβει στα 2,121 ευρώ το λίτρο, ενώ η βενζίνη βρίσκεται στα 2,034 ευρώ. Πέρα από το αυξημένο κόστος για τις μετακινησεις των πολιτών, το οικονομικό επιτελείο επιχειρεί να περιορίσει και τη μετακύλιση του κόστους στις τιμές των προϊόντων.

Αναφορικά με το πετρέλαιο θέρμανσης, δεν θα αλλάξει κάτι στο ύψος της επιδότησης ή στη διάρκεια εφαρμογής του μέτρου, ωστόσο το οικονομικό επιτελείο εξετάζει το ενδεχόμενο να αυξηθεί το κατώτατο όριο των περιουσιακών κριτηρίων προκειμένου οι αύξηση των αντικειμενικών τιμών να μην αφήσουν εκτός δικαιούχους που στην πραγματικότητα δεν άλλαξε κάτι στην περιουσία τους σε σχέση με πέρυσι.

 

dikaiologitika.gr