Οι πραγματικοί λόγοι πίσω από την ακύρωση της παράστασης του Σεφερλή

Μία από τις παραστάσεις της νέας χρονιάς που περίμενε με αγωνά το θεατρόφιλο κοινό ήταν και αυτή του Θεάτρου Παλλάς στο οποίο θα ανέβαινε τον ερχόμενο Φεβρουάριο το κλασικό έργο του Δημήτρη Ψαθά «Ζητείται Ψεύτης».

Το έργο θα ανέβαζε ο Μάρκος Σεφερλής, που μετά από χρόνια θα πρόσθετε συνεργάτες που δεν είχε συνηθίσει να έχει μαζί του ούτε στις θερινές επιθεωρήσεις του ούτε στα έργα που ανέβαζε τον χειμώνα εκτός Δελφιναρίου.

Μερικοί από αυτούς θα ήταν ο Γιώργος Παρτσαλάκης, η Ναταλία Δραγούμη αλλά και η τραγουδίστρια Αποστολία Ζώη.

Όμως ο Άκης Καβατζίκης στο «Πρωινό» του ΑΝΤ1 ανέφερε πως η παράσταση ακυρώνεται καθώς προέκυψαν ζητήματα που έχουν να κάνουν με πρωταγωνιστές της παράστασης. Ο δημοσιογράφος ανέφερε τα παρακάτω:

«Ξαφνικά, χθες, οι 25 συμμετέχοντες ηθοποιοί έλαβαν μια επιστολή από τις Θεατρικές Σκηνές η οποία ανέφερε πως «είμαστε στην εξαιρετικά δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσουμε τη ματαίωση της αναβίβασης της θεατρικής παράστασης του έργου του Δημήτρη Ψαθά Ζητείται Ψεύτης, για λόγους για τους οποίους δεν ευθύνεται η ίδια».

Τα ζητήματα έχουν να κάνουν με πρωταγωνιστές της παράστασης, οι οποίοι τελευταία στιγμή προέβαλλαν απαιτήσεις που δεν υπήρχαν στα συμβόλαια -μπορεί να ήταν και οικονομικές. Επίσης, υπήρξαν απαιτήσεις σε ότι αφορά στη μαρκίζα, ποια ονόματα θα γραφτούν έξω από το θέατρο, ποιος θα είναι πρώτος, ποιος δέυτερος. Επιπλέον, υπήρξαν και προβλήματα με την παράκληση της παραγωγής να μην υπάρξουν εμφανίσεις σε θέατρα της Αθήνας για το διάστημα Δεκέμβρης – Γενάρης, ώστε να μπορέσουν να κάνουν πρόβες. Ta αιτήματα αυτά όμως αθετήθηκαν.», ανέφερε στο πάνελ της εκπομπής ο Άκης Καβατζίκης.

Λίγη ώρα αργότερα η σύζυγός του ανέβαζε μία σέλφι τους και πρόσθετε ως λεζάντα:

«Έτσι… γιατί σ’ αγαπώ…
για την καλοσύνη της ψυχής σου
για την ειλικρίνειά σου
για την ευθύτητά σου
για τη δεύτερη σκέψη που ΔΕΝ κάνεις ποτέ (ενώ θα έπρεπε!)
Μείνε αυτός ο υπέροχος άνθρωπος που είσαι και άσε τους άλλους να κατεβάζουν τα μάτια όταν σε συναντούν!».

dailymedia.gr