Πράξεις και όχι κουβέντες

Αυτή η ιστορία με το θετικά/αρνητικά κρούσματα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας που έγινε πρώτο θέμα σε όλον σχεδόν τον ηλεκτρονικό τύπο της χώρας είναι σίγουρα μια ιστορία η οποία ήρθε να «πριονίσει» και να μειώσει την εμπιστοσύνη που έχουν ή είχαν οι κάτοικοι αυτής της χώρας, στον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιούνται τα τεστ για τον κορωνοϊό αλλά και στην εγκυρότητα των αποτελεσμάτων τους.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν από όλη αυτή την τόσο απαράδεκτη για 34 συμπολίτες μας διαδικασία είναι ουσιαστικά και γίνονται ακόμα ουσιαστικότερα, αν αναλογιστεί κανείς ότι όλη κοινωνία βρίσκεται σε καραντίνα και ο κορωνοϊός εξαπλώνεται με ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα.

Δεν είναι μόνο οι 34 αστυνομικοί που βίωσαν ένα άγχος απίστευτο όλον αυτό τον καιρό. Μαζί με αυτούς είναι οι οικογένειες τους και οι συνάδελφοί τους. Είναι όλοι αυτοί οι συνάνθρωποι μας που μπαίνουν εμπύρετοι σε μια κλινική Covid-19 και αναγκάζονται να ζουν το «μαρτύριο» της αναμονής. Γιατί μαρτύριο είναι.. Δεν μπορούν να τους επισκεφθούν ούτε καν οι στενοί τους συγγενείς και μόνοι τους να βιώνουν μια απίστευτη, αγωνιώδη και απάνθρωπη μοναξιά.

Για όλα φταίει το «σύστημα είναι η συνήθης απάντηση, που «δουλεύει στα όρια της κατάρρευσης» και σίγουρα τα ερωτήματα που προκύπτουν απ’ αυτό το δεδομένο είναι πολλά και αφορούν κυρίως το παρελθόν και το μέλλον του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Το μόνο που δεν χρειάζεται όμως αυτή την ώρα είναι αναλύσεις και θεωρίες, που να  επιχειρούν να δώσουν αόριστες και αφηρημένες απαντήσεις, όπως αυτές που διαβάσαμε προχθές στο ρεπορτάζ του site Πελοπόννησος. (Δείτε ΕΔΩ)

Τώρα χρειάζονται πράξεις· όχι κουβέντες. Πράξεις, σοβαρότητα και εγκυρότητα. Όχι δικαιολογίες.


Λευτέρης Τηλιγάδας
«Agrinio 365» Media Group | AgrinioTimes.gr, Antenna-Star.gr