Πρεσβευτής των Η.Π.Α. στην Άγκυρα: «Η Τουρκία δεν μπορεί να κατέχει S-400»

«Η Τουρκία δεν πρέπει να έχει στην κατοχή της S-400» τόνισε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αγκυρα Ντέιβιντ Σάτερφιλντ, προειδοποιώντας ότι νέα αγορά του ρωσικού συστήματος «θα προκαλέσει νέα σοβαρά προβλήματα».

Η Τουρκία πρέπει να παραιτηθεί από τους S-400, δήλωσε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Τουρκία Ντέιβιντ Σάτερφιλντ.

«Νομική πραγματικότητα»
Μιλώντας σε τούρκους δημοσιογράφους, ο αμερικανός πρεσβευτής είπε ότι «η Τουρκία δεν πρέπει να έχει στην κατοχή της S-400».

«Πρέπει να μπορούμε να πούμε ότι η Τουρκία δεν έχει S-400. Μια νέα αγορά S-400 θα προκαλέσει νέα σοβαρά προβλήματα. Η Τουρκία πρέπει να παραιτηθεί από τους S-400. Αυτή είναι η μόνη λύση που μπορούμε να υποστηρίξουμε στο Κογκρέσο. Η μόνη οδός για τη λύση της κρίσης των S-400 περνάει μέσα από τη μη κατοχή S-400 από την Τουρκία. Αυτή δεν είναι μια προσωπική άποψη. Αυτή είναι μια νομική πραγματικότητα», ανέφερε.

Συνάντηση Δένδια – Τσαβούσογλου
Ο Ντέιβιντ Σάτερφιλντ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνέχιση των διερευνητικών επαφών μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας.

«Η συνάντηση Δένδια-Τσαβούσογλου είναι ενθαρρυντική. Δεν μπορούμε να πούμε ότι όλα τα προβλήματα θα λυθούν. Η 62η ή η 63η συνάντηση βρίσκεται σε εξέλιξη. Πρόκειται για μια δύσκολη διαδικασία, αλλά όταν γίνονται συνομιλίες στο τραπέζι, ο ένας ενώπιον του άλλου, είναι πολύ καλύτερο και πολύ θετικό. Αυτά τα βήματα χαιρετίζονται τόσο από τις ΗΠΑ όσο και από την ΕΕ», είπε.

philenews/ΚΥΠΕ