Πρέβεζα: Συλλυπητήρια στις οικογένειες των αδικοχαμένων εργατών από τα Συνταξιουχικά Σωματεία

Τα Δ.Σ των συνεργαζόμενων  συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ – ΟΑΕΕ Ν. Πρέβεζας εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στις δυο οικογένειες των αδικοχαμένων νέων εργατών , στο ιχθυοτροφείο ΧΟΧΛΑ ΑΕΒΕ , και εύχονται την ταχεία ανάρρωση του τραυματία.

Η ανατριχιαστική αναφορά της συζύγου όχι μόνο μας σοκάρουν αλλά και μας εξαγριώνουν γιατί ήταν ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα.

<<θα μας βρείτε κάρβουνο >> κύριοι <<κυβερνητικοί  Σταθεροποιητές>> (τωρινοί και προγενέστεροι )των κερδών και του ψωμιού των αφεντικών σας , είχε προειδοποιήσει ο ένας αδικοχαμένος εργάτης.

Το προηγούμενο ατύχημα το 2016 τι έγινε ; οι υπηρεσίες του νομού Πρέβεζα δεν το έμαθαν ; ή μήπως δεν δούλευε το τηλέφωνο ανωνύμων καταγγελιών 1555 του υπουργείου Εργασίας;

Τώρα κύριοι <<κυβερνητικοί Σταθεροποιητές>> τι θα πείτε στα παιδιά τους;

Ήταν η κακιά ώρα;

Ήταν απρόσεκτοι; 

Ήταν πλεονέκτες που πήγαν για δουλειά την Κυριακή;

Τι από όλα αυτά και άλλα πολλά που άρχισαν να σχεδιάζονται από την πρώτη στιγμή της δολοφονίας , για να αποποιηθούν τις τραγικές ευθύνες τους;

Θα τους πείτε , πως λόγω ΚΟΣΤΟΥΣ δεν προσλαμβάνουν υπαλλήλους για να στελεχωθούν οι ελεκτικοί μηχανισμοί;

Θα τους πείτε πως λόγω ΚΟΣΤΟΥΣ έχετε υποβαθμίσει και συρρικνώσει τους ελεκτικούς μηχανισμούς , για να μην βρίσκει ο εργαζόμενος τα δίκια του;

Θα τους πείτε πως λόγω ΚΟΣΤΟΥΣ την επιθεώρηση εργασίας ( που είχαμε κατακτήσει με τους αγώνες μας ) την μετατρέψατε σε !!!Ανεξάρτητη Αρχή!!!, για να ανεξαρτητοποιηθεί η ασυδοσία των εργοδοτών;

Θα τους πείτε πως λόγο ΚΟΣΤΟΥΣ δεν μπορούν να εφαρμοστούν τα μέτρα ασφαλείας και υγιεινής στους τόπους δουλειάς , γιατί τα αφεντικά είναι φτωχά;

Θα τους πείτε τέλος ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΟΙ ΖΩΗ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥΣ;

Κύριοι <<κυβερνητικοί Σταθεροποιητές >>( προηγούμενοι και επόμενοι) ξέρουμε από προηγούμενα ατυχήματα πως το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκαλο , ακόμα ξέρουμε πολύ καλά πως το φιλότιμο σας δεν έχει ίσο κόκαλο , και το μόνο που θα ψελλίσετε είναι ότι λυπάστε !!!!

Για ένα να είστε σίγουροι πως από τρηφερουδια θα μάθουν πως οι ΖΩΗ δεν κοστολογείτε , γιατί δεν θα ξανανιώσουν το  χάδι του πατέρα τους. 

  • Απαιτούμε τώρα να στηριχθούνε οι οικογένειες και τα παιδιά των αδικοχαμένων εργατών .
  • Να υπογραφούν συλλογικές συμβάσεις που θα διασφαλίζουν το κατώτερο μεροκάματο ,θα καταργεί το ωράριο λάστιχο , με ανθρώπινες και ασφαλείς συνθήκες  δουλειά , για μια ζωή με δικαιώματα.
  • Να επανδρωθούνε οι κρατικοί ελεγκτικοί μηχανισμοί με επαρκές προσωπικό 
  • Να υπάρχουν γιατροί εργασίας και τεχνικοί ασφαλείας σε όλους τους χώρους δουλειάς 

Συνάδελφοι εργαζόμενοι δεν ήσαστε ραγιάδες γραφτείτε τώρα στα σωματεία σας , μάθετε τα δικαιώματά σας από τα σωματεία σας και όχι από τα καλοπληρωμένα παπαγαλάκια των τηλεοράσεων , έχετε την δύναμη να ανατρέψετε με την μαζικοποίηση των σωματείων σας πως το <<ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ>>.

Καλούμε τους συνταξιούχους να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο των σωματείων της Πρέβεζας την πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 7,30 μ.μ. στο δημαρχείο για να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας να δυναμώσουμε τον αγώνα των παιδιών μας , για να μην επιστρέφουν  σακατεμένα στα σπίτια τους και στις οικογένειες τους , αλλά ούτε και στο κασόνι (την μεγαλύτερη κατάρα για τον γονιό ) , για μια ζωή ανθρώπινη με ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ και ΟΝΕΙΡΑ.

Για να μην κουκουλωθεί και αυτό το νέο εργοδοτικό έγκλημα.

Τα ΔΣ των Συνταξιουχικών Σωματείων ΙΚΑ-ΟΑΕΕ ΠΡΕΒΕΖΑΣ