Πρίγκιπας Γουίλιαμ κατά BBC: «Εξαπάτησαν τη μητέρα μου»

Στη δήλωσή του έξω από το Παλάτι ο Πρίγκιπας Γουίλιαμ μίλησε για «ανειλικρινή τρόπο» και «οικτρή ανικανότητα» από το BBC στην προσέγγιση της αξέχαστης Νταϊάνα.

Σε μία ασυνήθιστα προσωπική και καυστική δήλωση κατά του BBC προέβη το βράδυ της Πέμπτης ο πρωτότοκος γιος της πριγκίπισσας Νταϊάνα, πρίγκιπας Γουίλιαμ.

Με τον τρόπο αυτό αντέδρασε στο πόρισμα ανεξάρτητης έρευνας υπό τον πρώην πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου λόρδο Ντάισον που έκρινε ότι η μητέρα του εξαπατήθηκε από τον ρεπόρτερ του βρετανικού ειδησεογραφικού οργανισμού Μάρτιν Μπασίρ ώστε να του παραχωρήσει την ιστορική της συνέντευξη το 1995, με την οποία αποκάλυψε δημοσίως το ρήγμα στη σχέση της με τον σύζυγό της πρίγκιπα Κάρολο.

Το πόρισμα κατηγορεί επίσης το BBC για ανεπαρκή εσωτερική διερεύνηση των καταγγελιών για τα ψεύδη που είχε μετέλθει ο νεαρός τότε ρεπόρτερ ώστε να εξασφαλίσει την εμπιστοσύνη και τη συνέντευξη της Νταϊάνα.

Στη δήλωσή του έξω από το Παλάτι του Κένσιγκτον ο δούκας του Κέμπριτζ κατηγόρησε την τότε ηγεσία του BBC για «οικτρή ανικανότητα» και τόνισε πως ο «ανειλικρινής τρόπος» με τον οποίο εξασφαλίστηκε η συνέντευξη επηρέασε σημαντικά τα όσα είπε η μητέρα του, αλλά και διατάραξε τη σχέση των γονιών του.

Πρόσθεσε ότι οι ψευδείς ισχυρισμοί του Μπασίρ «έπαιξαν με τους φόβους της και τροφοδότησαν παράνοια», καθώς και ότι του προκαλεί «απερίγραπτη λύπη» το ότι τα σφάλματα του BBC «συνέβαλαν σημαντικά στο φόβο, την παράνοια και την απομόνωσή της» που θυμάται από εκείνα τα τελευταία χρόνια μαζί της.

Είπε επίσης ότι εκείνη η συνέντευξη δεν πρέπει να προβληθεί ποτέ ξανά, κάτι που η σημερινή διοίκηση του BBC είπε ότι έχει ήδη αποφασίσει.

sport-fm.gr