Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Πωλείται σε δημοπρασία το «ποδήλατο της ντροπής»

Η βασιλική οικογένεια τής απαγόρευσε να το έχει στην κατοχή της, καθώς το έκρινε ως «ακατάλληλο μέσο για να κυκλοφορεί μία Πριγκίπισσα»

Σε δημοπρασία στις 28 Απριλίου πρόκειται να πωληθεί το μπλε ποδήλατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα. Ο οίκος δημοπρασιών Burstow&Hewett αναμένεται να πουλήσει το ποδήλατο μάρκας Raleigh έναντι ποσού μεγαλύτερου των 20χιλ. βρετανικών λίρων.

Το 2018 είχε πωληθεί ξανά για 9.200 λίρες, όμως η αξία του τώρα έχει εκτοξευθεί. Το αυξημένο ενδιαφέρον του κόσμου για οτιδήποτε αφορά το Παλάτι, μετά τις δηλώσεις της Μέγκαν Μαρκλ, αλλά και έπειτα από την προβολή της δημοφιλούς σειράς «The Crown», ανέβασε την τιμή πώλησης του.

Το ποδήλατο – σύμβολο της καταπίεσης, που δέχτηκε η πριγκίπισσα της Ουαλίας από την βασιλική οικογένεια, έμεινε στην ιστορία ως «το ποδήλατο της ντροπής». Όπως δήλωσαν οι υπεύθυνοι της δημοπρασίας: «Της πήραν κάτι που αγαπούσε πολύ και έλεγχαν το δημόσιο προφίλ της για μια φήμη του τι σημαίνει να είσαι μια κυρία της βασιλικής οικογένειας»

Η Πριγκίπισσα το είχε στην κατοχή της και το χρησιμοποιούσε στην καθημερινότητα της πολύ πριν παντρευτεί τον πρίγκιπα Κάρολο, όταν ακόμα έμενε στο διαμέρισμα της στο Earl’s Court και εργαζόταν ως νταντά. Αμέσως μετά το γάμο της, η βασιλική οικογένεια τής απαγόρευσε να το οδηγά, καθώς έκρινε ότι το ποδήλατο «δεν είναι κατάλληλο για μία πριγκίπισσα» . Έτσι, η πριγκίπισσα της Ουαλίας αναγκάστηκε να το πουλήσει.

Πέννυ Λουπάκη – protothema.gr