Πρόεδρος Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.: «Επιτέλους ένας Μοριακός Αναλυτής στο Νοσ. Αγρινίου!»

Για ανεξέλεγκτη διασπορά του κορωνοϊού στο Γ.Ν. Αγρινίου κάνει λόγo ο Πρόεδρος της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. κ. Μιχ. Γαννάκος, σε ανακοίνωσή του. Ο κ. Γιαννάκος αναφερόμενος στην καθυστέρηση των αποτελεσμάτων των τεστ Covid-19 τα οποία διεξήχθησαν σε εργαζομένους του Νοσοκομείου, καλεί το Υπουργείο Υγείας, ο Ε.Ο.Δ.Υ. να επισκεφθεί το Νοσοκομείο και να ληφθούν δείγματα από όλο το προσωπικό και τους ασθενείς, και το Νοσοκομείο να εφοδιαστεί άμεσα με Μοριακό Αναλυτή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Προέδρου της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. κ. Μιχ. Γαννάκου:

Το νοσοκομείο του Αγρινίου έγινε νοσοκομείο αναφοράς για κορωνοϊό χωρίς μοριακό αναλυτή. Τα δείγματα σε ασθενείς λαμβάνονται και στέλνονται στο Ριο και τα αποτελέσματα κάνουν εως έξι ημέρες να απαντηθούν, λόγω φόρτου και έλλειψης αντιδραστηρίων.

Δύσκολη η διεκπεραίωση των ασθενών.

Σταδιακά το τελευταίο δεκαήμερο βρέθηκαν θετικοί τρείς εργαζόμενοι. Ελήφθησαν δείγματα από ασθενείς και περί των τριάντα εργαζομένων που ήταν επαφές των θετικών κρουσμάτων. Συνέχισαν να εργάζονται κανονικά και δεν βγήκαν σε καραντίνα όπως φωνάζουμε.

Σε έξι ημέρες !!!!!!!!!! που έλαβαν τις απαντήσεις απεδείχθη ότι 5 είναι θετικοί στον ιό, εντελώς ασυμπτωματικοί. Η διασπορά απρόβλεπτη καθ’ ότι εργάζονταν κανονικά.

Καλούμε το Υπουργείο Υγείας αύριο, ο ΕΟΔΥ να επισκεφθεί το Νοσοκομείο και να ληφθούν δείγματα από όλο το προσωπικό και τους ασθενείς. Επιτέλους ένας μοριακός αναλυτής στο Νοσοκομείο! Περίπου 50.000 ευρώ κάνει.

Μιχ. Γαννάκος

Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ