Προπονήσεις ανά έξι, χωρίς ντουζ και με απολυμάνσεις

Οι ποδοσφαιριστές ετοιμάζονται να επιστρέψουν στις προπονήσεις, αλλά θα πρέπει να τηρούνται κάποιοι αυστηροί κανόνες στην Ισπανία.

Το πρωτόκολλο που έστειλε το Ανώτατο Αθλητικό Συμβούλιο (CSD) στο Υπουργείο Υγείας για την επανέναρξη του ποδοσφαίρου στην Ισπανία, όπως αναφέρει σήμερα η ισπανική εφημερίδα As, είναι ένα έγγραφο 25 σελίδων που περιγράφει λεπτομερώς την σταδιακή επιστροφή των παικτών στις προπονήσεις.

Χωρίζεται σε τέσσερα βασικά στάδια μιας εβδομάδας και έχει σχεδιαστεί για επιστροφή στο πρωτάθλημα μεταξύ 5 έως τις 12 Ιουνίου.

Οι φάσεις που αναφέρει το πρωτόκολλο:

1. Εξετάσεις πριν από την επιστροφή στη δραστηριότητα για το λεγόμενο προσωπικό της πρώτης ομάδας. Το τεστ θα γίνει σε προπονητή, τεχνικό επιτελείο, παίκτες, γιατρούς και φυσιοθεραπευτές, 72 ώρες πριν από την προπόνηση, εντός του αυτοκινήτου του, το οποίο θα απολυμαίνεται και το οποίο θα πρέπει να χρησιμοποιεί κατά τη διάρκεια των τεσσάρων πρώτων σταδίων.

2. Όλο το προσωπικό της πρώτης ομάδας πρέπει να προσέρχεται στις εγκαταστάσεις σε ομάδες έως 10 ατόμων, προστατευμένο με γάντια και μάσκα, τα οποία θα φορά σε όλους τους χώρους προπόνησης εκτός από το γήπεδο, στην περίπτωση των ποδοσφαιριστών. Δεν επιτρέπεται το ντους στο προπονητικό κέντρο. Τα φρούτα, επίσης, δεν επιτρέπονται στα αποδυτήρια. Το ίδιο ισχύει και για νερό που δεν είναι εμφιαλωμένο.

3.Το γυμναστήριο του αθλητικού κέντρου θα θεωρείται περιοχή κινδύνου, επομένως θα επιτρέπονται μόνο δύο παίκτες στις εγκαταστάσεις του, οι οποίοι πρέπει επίσης να απολυμαίνονται μετά από κάθε χρήση. Το πρωτόκολλο συνιστά να μην χρησιμοποιείται το γυμναστήριο στα δύο πρώτα στάδια.

4. Η προπόνηση στο γήπεδο θα χωριστεί σε ομάδες έξι παικτών, οι οποίες θα μπορούσαν να επεκταθούν σε οκτώ στο δεύτερο στάδιο. Συμπεριλαμβανομένων των ποδοσφαιριστών και των προπονητών, δεν μπορούν να υπάρχουν περισσότερα από δέκα άτομα στο γήπεδο.

5. Στο τέταρτο στάδιο, την τελευταία εβδομάδα πριν αρχίσουν οι αγώνες (πρώτη ή δεύτερη εβδομάδα του Ιουνίου), θα μεταβούν οι παίκτες και προπονητές σε ξενοδοχείο που βρίσκεται πλησιέστερα στο κέντρο προπόνησης είτε στις εγκαταστάσεις του συλλόγου, εάν υπάρχουν. Δεν θα υπάρχουν εξωτερικές επαφές.

6. Οι εξετάσεις θα γίνουν κατά τη διάρκεια των τεσσάρων σταδίων του πρωτοκόλλου, σύμφωνα με τα κριτήρια και τη συχνότητα που θα διατάξει ο γιατρός. Σε περίπτωση κρούσματος θα ενημερωθεί η Λίγκα, ώστε να μπορέσει να ενημερώσει τις υγειονομικές αρχές, οι οποίες θα αποφασίσουν σχετικά με τη διαδικασία.

Βαγγέλης Λάσκαρης – sportime.gr