Προς CAS η Ρωσία μετά τον αποκλεισμό της από FIFA και UEFΑ

Η Ρωσία δήλωσε έτοιμη να διεκδικήσει όλα τα νόμιμα δικαιώματά της, μετά την αποβολή της από τις διοργανώσεις της FIFA και της UEFA.

Για κίνηση διχασμού έκανε λόγο η ρωσική ποδοσφαιρική ομοσπονδία στην απόφαση της FIFA και της UEFA να αποβάλλει τις ομάδες της Ρωσίας από όλες της διοργανώσεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι Ρώσοι πρόκειται να διεκδικήσουν όλα τα δικαιώματά τους, προφανώς προσφεύγοντας στον CAS.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Η ρωσική ποδοσφαιρική ομοσπονδία διαφωνεί κατηγορηματικά με την απόφαση της FIFA και της UEFA να αποβάλλει όλες τις ρωσικές ομάδες από τη συμμετοχή σε διεθνή παιχνίδια για αδιευκρίνιστη περίοδο.

Πιστεύουμε ότι αυτή η απόφαση έρχεται σε αντίθεση με τις Αρχές των διεθνών διοργανώσεων, όπως και του πνεύματος του αθλητισμού.

Έχει ένα ξεκάθαρο χαρακτήρα διάκρισης και βλάπτει μεγάλο νούμερο αθλητών, προπονητών και υπαλλήλων σε συλλόγους και εθνικές ομάδες. Κυρίως, όμως, τους εκατομμύρια Ρώσους οπαδούς, των οποίων τα συμφέροντα πρέπει να διαφυλαχθούν.

Τέτοιες ενέργειες χωρίζουν την παγκόσμια αθλητική κοινότητα, που πάντα διαπνέεται από τις Αρχές της ισότητας, του αμοιβαίου σεβασμού και της ανεξαρτησίας από την πολιτική.

Θα διαφυλάξουμε το δικαίωμα να ασκήσουμε έφεση για την απόφαση της FIFA και της UEFA, σύμφωνα με το διεθνές αθλητικό δίκαιο».

sport-fm.gr