Προσδιορίστηκε το πρώτο δρομολόγιο υδροπλάνων από την Πάτρα

Υπάρχει πλέον χρονικός περιορισμός. Τα «Ελληνικά Υδατοδρόμια» έχουν βάλει στόχο να πραγματοποιηθεί το πρώτο δρομολόγιο Πάτρας – Παξών – Κέρκυρας με υδροπλάνο πριν το Πάσχα.

 Ήδη, όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Τάσος Γκόβας, ξεκίνησε προ ημερών η διαδικασία για να εγκριθούν – αδειοδοτηθούν από την ΥΠΑ οι πτήσεις στα τρία υδατοδρόμια του Ιονίου. Τα τρία πρώτα υδροπλάνα παραγγέλθηκαν με την μέθοδο lease to purchase για 100 χρόνια, με προοπτική την αγορά τους μετά την πάροδο της χρονομίσθωσης.

Σημειωτέον, ότι λίγο πριν το τέλος του τρέχοντος έτους θα ξεκινήσουν δοκιμαστικές και εκπαιδευτικές πτήσεις, που θα διαρκέσουν μέχρι τη μέρα του πρώτου εμπορικού δρομολογίου.

Για την επάνδρωση των υδροπλάνων οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα προτιμηθούν πιλότοι με προϋπηρεσία σε πυροσβεστικά αεροπλάνα, ενώ την εκπαίδευσή τους θ’ αναλάβουν έμπειροι Καναδοί πιλότοι.

Ας σημειωθεί ότι επόμενο βήμα της εταιρείας «Ελληνικά Υδατοδρόμια» είναι η αδειοδότηση των Διαπόντιων Νήσων και των υδατοδρομίων Κεφαλονίας, Ιθάκης, Ζακύνθου, Λευκάδας και Μεγανησίου. Τη διαδικασία έχει αναλάβει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, η οποία έχει υπογράψει προγραμματικές συμβάσεις με τα τοπικά Λιμενικά Ταμεία για να προχωρήσει η αδειοδότηση.

pelop.gr