Προσοχή τώρα, γιατί… «στο τέλος ξυρίζουν το γαμπρό»

Χθες, όπως μπορείτε να δείτε ΕΔΩ, είχαμε στην Αιτωλοακαρνανία τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων από καταβολής πανδημίας και τα πράγματα δεν θα είναι καθόλου ευχάριστα από δω και πέρα να συνεχίσουμε, ειδικά τώρα, ειδικά σε αυτό το σημείο που βρισκόμαστε με τη χαλάρωση των μέτρων, να λέμε, ότι δεν τρέχει τίποτα.

Και βέβαια δεν είναι καθόλου τυχαία αυτή η έξαρση.

Το τελευταίο δεκαήμερο του Απριλίου οι ειδήσεις από τα κεντρικά στενάκια της πόλης για πάρτι στον «ακάλυπτο» έδιναν και έπαιρναν, και όπως λέει και ένα παλιό αξίωμα της νύχτας: «η μαγκιά και η παραγγελιά πληρώνονται». Το κακό βέβαια με τη συγκεκριμένη «μαγκιά» είναι ότι δεν την πληρώνει μόνο ο «μάγκας» που την κάνει, αλλά και ένα σωρό άλλοι ανυποψίαστοι «μάγκες», που τριγυρνούν ανάμεσα μας και μας κάνουν όλους «τζάμπα μάγκες».

Δεν ξέρω τι μέτρα προστασίας έχουν παρθεί στο Αιτωλικό, αλλά όταν σκέφτομαι την πολεοδομία του και την πυκνότητα με την οποία κατοικείται αντιλαμβάνομαι ότι το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο για την τοπική κοινωνία του. Ελπίζω την ίδια ανησυχία να δείχνουν και όσοι είναι αρμόδιοι για να εφαρμόσουν πρακτικές που θα ανακόψουν την εξάπλωση.

Θέλει προσοχή και μέτρο η χαλάρωση, γιατί αλλιώς η φράση «στο τέλος ξυρίζουν το γαμπρό» θα αφορά τον καθένα μας ξεχωριστά και όλους μαζί μας βλέπω σε κούρα καραντίνας αυστηρής.


Λ. Τηλιγάδας
«Αgrinio 365» Media Group | Antenna-Star.gr – AgrinioTimes.gr