Προθεσμία για την Πέμπτη πήρε ο 38χρονος προπονητής

Την Πέμπτη το πρωί θα απολογηθεί ο 38χρονος προπονητής που κατηγορείται για το βιασμό 21χρόνης αθλήτριας όταν αυτή ήταν ανήλικη. Φεύγοντας από τα δικαστήρια της Ευελπίδων και μετά από σχετική ερώτηση των δημοσιογράφων ο κατηγορούμενος δήλωσε: «Κάντε υπομονή να μάθετε και την υπόλοιπη αλήθεια…»

  • Νωρίτερα:

Κατευθείαν στα δικαστήρια, μετά το ταξίδι από τη Σάμο όπου συνελήφθη χθες, οδηγείται ο 38χρονος προπονητής ο οποίος κατηγορείται για το βιασμό αθλήτριας της ιστιοπλοΐας όταν εκείνη ήταν 11 χρονών.

Ο προπονητής συνελήφθη αιφνιδιαστικά, μετά από αστραπιαίες κινήσεις της Δικαιοσύνης, η οποία κινήθηκε με ταχύτητα μετά την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου, η οποία έχοντας επικοινωνήσει με την 21 ετών σήμερα κοπέλα κατέθεσε το όνομά της στον εισαγγελέα.

Ο άνδρας συνελήφθη χθες στη Σάμο κατόπιν εκτέλεσης εντάλματος σύλληψης, που εξέδωσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας σε βάρος του μετά τις καταθέσεις στον εισαγγελέα του θύματος που σήμερα είναι 21 ετών και των γονιών της και σήμερα θα ζητήσει ως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις προθεσμία για να προετοιμάσει την απολογία του.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για βαρύτατες κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα που αφορούν στις πράξεις του βιασμού κατ’ εξακολούθηση, της αποπλάνησης ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση και της κατάχρησης σε ασέλγεια.

Η καταγγελία
Υπενθυμίζεται, ότι αρχικά το σοκαριστικό περιστατικό του βιασμού της ανήλικης κατήγγειλε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Νίκο Στεφανάτο η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου, στη διάρκεια της κατάθεσης της στο πλαίσιο της αυτεπάγγελτης έρευνας που διενεργείται μετά από τις δημόσιες αναφορές της για σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη από παράγοντα της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας. Η Ολυμπιονίκης κατονόμασε την 21χρονη σήμερα αθλήτρια στον εισαγγελικό λειτουργό, κατόπιν συνεννόησης που είχε μαζί της.

Κατόπιν αυτού, ο εισαγγελέας κλήτευσε προς κατάθεση την αθλήτρια και τους γονείς της, οι οποίοι κατέθεσαν ενώπιον του εισαγγελέα κάτω από άκρα μυστικότητα λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης και για την προστασία του θύματος.

Της σύλληψης του προπονητή προηγήθηκαν οι δημόσιες σοκαριστικές δηλώσεις του στις οποίες ο 38χρονος σήμερα δράστης ομολογεί κυνικά ότι δεν τίθεται θέμα βιασμού καθώς «είχε σχέση» με το 11χρονο κορίτσι, το οποίο, όπως είπε, ήθελε να παντρευτεί καθώς δεν «υπήρχε άλλη γυναίκα» για αυτόν.

Ο 38χρονος έφτασε με αστυνομική κλούβα στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων πριν από λίγα λεπτά. Οι αστυνομικοί τον οδήγησαν στα κρατητήρια.

Στην ερώτηση των δημοσιογράφων εάν έχει να δηλώσει κάτι, απάντησε «να πείτε στο Σπύρο να ψάξει τη μάνα του, τη γυναίκα του και την κόρη του, να ψάξει τι γίνεται σπίτι του».

Ο κατηγορούμενος οδηγείται στα ανακριτικά γραφεία.

Κατάθεση
Την ίδια ώρα ενώπιον του εισαγγελέα καταθέτει ο πρόεδρος του ιστιοπλοϊκού ομίλου Πειραιώς Γιάννης Παπαδημητρίου, ο οποίος όταν έγινε γνωστή η υπόθεση Μπεκατώρου, παραιτήθηκε από τη θέση του. Η κατάθεση δίδεται στον εισαγγελέα Νίκο Στεφανάτο, ο οποίος χειρίζεται τη δικογραφία με τις καταγγελίες της ολυμπιονίκη

«Να βοηθήσουμε όλοι σε μια συγκλονιστική καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου, να προχωρήσουμε για την εξυγίανση του ελληνικού αθλητισμού. Η Σοφία βιώνει μια δύσκολη κατάσταση, όμως ψυχικά είναι πολύ καλύτερα γιατί έφυγε ένα βάρος χρόνων. Είμαστε εδώ για να λάμψει η αλήθεια και όποιος έχει υποστεί κάτι, άνδρας ή γυναίκα να μιλήσει», δήλωσε ο κ.Παπαδημητρίου, προσερχόμενος στην εισαγγελία.

Ερωτηθείς για την απόφασή του να παραιτηθεί, απάντησε: Η απόφαση ήταν στα πλαίσια ηθικής και αξιών και να απαντήσουμε σε μια συγκλονιστική δήλωση του προέδρου της ομοσπονδίας που έκανε λόγο για «δυσάρεστο περιστατικό».

Ο δικηγόρος του, Ανδρέας Μήτσαινας δήλωσε ότι πρόκειται για ένα ατιμωτικό αδίκημα του οποίοι ο ένοχος ή οι ένοχοι πρέπει να βρεθούν.

capital.gr