Πρώτη συνάντηση Τσίπρα με τον νέο Πρεσβευτή των Η.Π.Α. Τζόρτζ Τσούνη

Ανήσυχος για το «παζάρι Τουρκίας – Η.Π.Α. με στόχο τα F-16», δηλώνει ο Πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Συνάντηση με τον Πρεσβευτή των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, Τζορτζ Τσούνη, θα έχει αύριο, Τρίτη 14 Ιουνίου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας.

Πρώτο τετ α τετ

Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση μεταξύ των δύο ανδρών, αφότου ο κ. Τσούνης ανέλαβε τα καθήκοντά του στην Αθήνα, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 15:30, στο γραφείο του Προέδρου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ., στη Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε τόσο στην Φινλανδή Πρωθυπουργό, Σάνα Μαρίν κατά τη συνάντηση τους στην Αθήνα, όσο και σε αξιωματούχους της χώρας που επισκεφθηκαν την ελληνική πρωτεύουσα, ότι τυχόν ένταξη της χώρας τους στο ΝΑΤΟ με τρόπο που να βλάπτει τα Ελληνικά εθνικά συμφέροντα «δε θα γίνει αποδεκτή».

Το ίδιο, κατά πληροφορίες, θα μεταφερθεί και στον νέο Πρέσβη των Η.Π.Α. από τον Αλέξη Τσίπρα, κατά τη συνάντησή τους στην Βουλή των Ελλήνων αύριο, Τρίτη.

Ανησυχία για την Τουρκία

Επιπλέον, «ο Αλέξης Τσίπρας εκφράζει την ανησυχία του για τις δηλώσεις του νυν αλλά και του πρώην Γ.Γ. του ΝΑΤΟ για παζάρι Τουρκίας – Η.Π.Α. με στόχο τα F-16», σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Γεωργία Σαδανά – protothema.gr