«Πρωτοφανής εμπαιγμός» λένε οι έμποροι της Πάτρας για το «μπλόκο»

Το βράδυ της Παρασκευής, όταν έγινε γνωστή η εισήγηση των ειδικών, ο Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας με ανακοίνωσή του εξέφρασε αγανάκτηση, κάνοντας λόγο για «πρωτοφανή εμπαιγμό».

«Τα καταστήματα λιανικού εμπορίου για την περιοχή της Αχαΐας θα παραμείνουν κλειστά σύμφωνα με αναφορές της επιτροπής και της κυβέρνησης. Την ίδια ώρα η πρωτεύουσα θα ανοίξει κανονικά από την προσεχή Δευτέρα παρά το τεράστιο ιικό φορτίο», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Νιώθουμε για μια ακόμη φορά το πειραματόζωο, ένας νομός μια αγορά που δεν λέει να ξεφύγει από το πολύμηνο lockdown. Νιώθουμε αγανακτισμένοι και εξοργισμένοι μπροστά στον πρωτοφανή εμπαιγμό. Καλούμε τους συναδέλφους σε επαγρύπνηση. Δεν αντέχουμε άλλο», καταλήγει η ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας.

Τα στοιχεία που προκάλεσαν ανησυχία

Η περιφερειακή ενότητα Αχαΐας έχει 1.062 ενεργά κρούσματα, το 81,26% των οποίων είναι συμπτωματικά, ενώ από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης έχουν εντοπιστεί 2.124 στενές επαφές, το 38% των οποίων είναι με συμπτώματα. «Δηλαδή στην Αχαΐα υπάρχουν 1.889 ενεργά και πιθανά κρούσματα, τη στιγμή που υπάρχουν εξαιρετικές δυσκολίες στη διάθεση κλινών ΜΕΘ-COVID», επεσήμανε ο κ. Χαρδαλιάς.

Επίσης, από την ημέρα που η Αχαΐα μπήκε στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου τα ενεργά κρούσματα αντί να μειώνονται, αυξάνονται. Η αύξηση είναι της τάξεως του 46,89%, ενώ ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ενδεικτικά ότι από τα 113 ενεργά κρούσματα που είχε η Αχαΐα στις 11 Ιανουαρίου, χθες είχε 1.062. Μέσα στον Μάρτιο αυξήθηκαν κατά 164,29% οι εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό.


Επιμέλεια: Λ.Τ.
«Agrinio 365» Media Group | AgrinioTimes.gr, Antenna-Star.gr