Πρωτομαγιά 2022: Συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας – Αυτοί οι δρόμοι είναι κλειστοί (Photos)

Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί από νωρίς στο Σύνταγμα στο πλαίσιο διαδήλωσης για την Εργατική Πρωτομαγιά. Εδώ και μέρες είχαν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας, τόσο από το ΠΑΜΕ, όσο και από τη ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ. 

Στη διαδήλωση του ΠΑΜΕ με κύριο σύνθημα «τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά με νέους αγώνες» παρών είναι και ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο ίδιος δήλωσε: «Η μοναδικά σωστή πλευρά της Ιστορίας είναι ο δρόμος της ταξικής πάλης. Αυτή κινεί τον τροχό της Ιστορίας μπροστά ως την πλήρη απελευθέρωση της εργατικής τάξης με την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Καλό μήνα, καλή Πρωτομαγιά».

Σημειώνεται πως στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς (Μετρό, Ηλεκτρικός και Τραμ), ενώ στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τρόλεϊ από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9 π.μ. και από τις 9 μ.μ. ως τη λήξη της βάρδιας.

Συγκεντρώσεις είναι προγραμματισμένες στις μεγάλες πόλεις όλης της χώρας.

Κλειστοί δρόμοι

Οι συγκεντρώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά στο κέντρο της Αθήνας έφεραν μια σειρά από κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθεί προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας από τις 08.00 και απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων από τις 06.00, μέχρι το τέλος των εκδηλώσεων στις παρακάτω λεωφόρους και οδούς:

  • Σταδίου, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής.
  • Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου), σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής.
  • Λ. Βασ. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής.
  • Αθ. Διάκου, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής.
  • Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής.
  • Λ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Αθ. Διάκου και της Λ. Βασ. Όλγας και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Πατησίων (28ης Οκτωβρίου), στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Αλεξάνδρας και της οδού Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής, έως την πρώτη παράλληλη οδό.
  • Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Σέκερη έως την Λ. Βασ. Αμαλίας, ρεύμα κυκλοφορίας προς την Πλ. Συντάγματος καθώς και στις καθέτους αυτής, έως την πρώτη παράλληλη οδό.

Ρεπορτάζ: Αναστασία Σταματοπούλου – newsit.gr