Προβληµατική η λειτουργία του κεντρικού δρόµου στο Νεοχώρι

Καθηµερινά παρατηρούνται σταθµευµένα αυτοκίνητα και από τις δυο πλευρές – Συχνό φαινόµενο το κυκλοφοριακό χάος

Παράπονα για τον κεντρικό δρόμο του Νεοχωρίου κάνουν πολλοί κάτοικοι, αφού η κυκλοφορία γίνεται με δυσκολία.

Η δυσκολία εντοπίζεται στο γεγονός ότι τα αυτοκίνητα παρκάρουν και από τις δυο πλευρές του δρόμου, όπου δεν υπάρχουν πεζοδρόμια με υψομετρική διαφορά, αλλά είναι στο ίδιο επίπεδο με τον δρόμο. Τα αυτοκίνητα που θέλουν να περάσουν από το κέντρο του χωριού δυσκολεύονται και συχνά παρατηρείται κυκλοφοριακό χάος. Οι καταστηματάρχες διαμαρτύρονται, αφού τα οχήματα παρκάρουν ακριβώς μπροστά στις πόρτες των μαγαζιών, δεδομένου ότι, όπως προαναφέρθηκε, δεν υπάρχει υψομετρική διαφορά μεταξύ δρόμου και πεζοδρομίου, αλλά μια γραμμή που θεωρητικά ξεχωρίζει το πεζοδρόμιο από τον δρόμο.

Ειδικά το καλοκαίρι η κατάσταση είναι απελπιστική, καθώς από εκεί περνούν πολλά αυτοκίνητα κατευθυνόμενα προς την παραλία του Λούρου. Εκτός των άλλων υπάρχει και κίνδυνος ατυχημάτων, κυρίως με τους πεζούς και τις μητέρες με καρότσι, που αναγκάζονται να περπατούν στη μέση του δρόμου, καθώς δεν έχουν άλλη επιλογή. Και δεν φτάνει που δεν μένει χώρος για τους πεζούς, υπάρχουν και δίκυκλα που αναπτύσσουν υπερβολική ταχύτητα σε μια τόσο πυκνοκατοικημένη και πολυσύχναστη περιοχή. Έχει παρατηρηθεί πολλές φορές κάποιοι δικυκλιστές να κάνουν επίδειξη των οδηγικών τους ικανοτήτων χωρίς να υπολογίζουν τις συνέπειες της πράξης τους.

Για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση, χρειάζεται αστυνόμευση έστω και από την δημοτική αστυνομία, αφού η δύναμη του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού, που έχει την ευθύνη και της περιοχής των Οινιάδων, δεν αρκεί ούτε καν για την εγκληματικότητα που αναπτύσσεται στην περιοχή, επομένως δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εφαρμογή του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Βέβαια, το πρόβλημα μπορεί να λυθεί με πιο απλό τρόπο, αν οι ίδιοι οι οδηγοί γίνουν πιο προσεκτικοί και σεβαστούν τους πεζούς.

aixmi-news.gr