Προβλήματα στις πλατφόρμες της Meta, Facebook, Instagram και Messenger

Το πρωί του Σαββάτου, 8 Ιουνίου 2024, παρουσιάστηκαν προβλήματα στις πλατφόρμες της Meta, Facebook, Instagram και Messenger.

Πολλοί χρήστες στην Ελλάδα, κυρίως σε περιοχές όπως η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο, η Χαλκίδα και ο Βόλος, αντιμετώπισαν δυσκολίες στην πρόσβαση στις ιστοσελίδες και τις εφαρμογές.

Συγκεκριμένα, χρήστες υπολογιστών έβλεπαν το μήνυμα «Δεν είναι δυνατή η πρόσβαση σε αυτόν τον ιστότοπο», ενώ άλλοι αντιμετώπιζαν προβλήματα με τη σύνδεση, τη δημοσίευση περιεχομένου και την ανανέωση των feeds.

Τα προβλήματα άρχισαν περίπου στις 9:50 π.μ. και κορυφώθηκαν γρήγορα, με χιλιάδες χρήστες να αναφέρουν δυσλειτουργίες σε ιστοσελίδες όπως το Down Detector.

Παρόλα αυτά, η Meta εργάστηκε άμεσα για την επίλυση των προβλημάτων και περίπου στις 10:30 π.μ. η ομαλή λειτουργία αποκαταστάθηκε στις περισσότερες περιοχές.

Είναι σημαντικό να τονίσουμε πως τέτοιου είδους βλάβες συμβαίνουν περιστασιακά σε μεγάλες πλατφόρμες, και οι αρμόδιες ομάδες καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την άμεση αντιμετώπισή τους.

 

Διαβάστε επίσης: Εκπαιδευτική αλληλεπίδραση 2ου ΕΠΑ.Λ. και 7ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου επί της Ρομποτικής (Photos)