Προβολή «Το Σώμα μας» και συζήτηση με την Claire Simone στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος

Το Σάββατο 9 Μαρτίου στις 19:00 το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος υποδέχεται την Claire Simon για την προβολή της ταινίας της «Notre corps» («Το Σώμα μας»), εκδήλωση που αποτελεί μέρος του Διεθνούς Διαγωνιστικού Τμήματος των Μεγάλου Μήκους Ταινιών του Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου της Αθήνας KINO ATHENS.

Μετά το πέρας της προβολής για διεξαχθεί συζήτηση με την Σκηνοθέτιδα, Claire Simon και την Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ, Νίνα Βελιγράδη με την συμμετοχή του Γυναικολόγου/Χειρουργού Γιώργου Νικολόπουλου.

Η ταινία προβάλλεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Είσοδος: Ελεύθερη

Γλώσσα: Γαλλικά
Υπότιτλοι: Ελληνικά | Αγγλικά

Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, Σίνα 31, Αθήνα
Auditorium Theo Angelopoulos

Notre corps (Το Σώμα μας) της Claire Simon

(168’ – 2023 – Γαλλία)

Σε ένα δημόσιο νοσοκομείο του Παρισιού, η Claire Simon διερωτάται τι σημαίνει να ζεις μέσα στο γυναικείο σώμα, κινηματογραφώντας την ποικιλομορφία, τη μοναδικότητα και την ομορφιά του σε όλα τα στάδια της ζωής. Ξεδιπλώνονται μοναδικές ιστορίες επιθυμιών, φόβων και αγώνων, συμπεριλαμβανομένης και της προσωπικής ιστορίας της ίδιας της σκηνοθέτιδας.

Λίγα λόγια για την Claire Simon ​

H Claire Simon μεγάλωσε στη Γαλλία και ξεκίνησε τις σπουδές της στην εθνολογία. Αυτοδίδακτη, έμαθε να μοντάρει και σκηνοθέτησε τις πρώτες της ταινίες μικρού και ντοκιμαντέρ, μέχρι την πρώτη της ταινία μυθοπλασίας μεγάλου μήκους, “A Foreign Body” (“Sinon, Oui”, 1997). Κατά τη διάρκεια της παραγωγικής καριέρας της, η σκηνοθέτης έχει συνδυάσει αληθινές και μυθοπλαστικές ιστορίες -“It Burns” (“Ça brûle”) (2005), “Playtime” (1992). Τα τελευταία 20 χρόνια, οι ταινίες της έχουν προβληθεί και βραβευτεί στις Κάννες, τη Βενετία και την Berlinale.

Το ΚΙΝΟ ATHENS πραγματοποιείται για 2η χρονιά από 1 έως 10 Μαρτίου 2024, υπό την Αιγίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, την Τεχνόπολη και το Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος. Η διοργάνωση υλοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων, του Athens Film Office και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου. Περιλαμβάνει ταινίες κάθε είδους, από όλο τον κόσμο, από το ανεξάρτητο σινεμά, με διαγωνιστικά τμήματα μικρού και μεγάλου μήκους, εργαστήρια, masterclasses, DJ sets και άλλες παράλληλες δράσεις.

Όλο το Πρόγραμμα Προβολών και Δράσεων του ΚΙΝΟ ATHENS εδώ

Πηγή: ertnews.gr