Πύργος: Έκλεψε 140 κιλά κρέατα από κρεοπωλεία

Ο 37χρονος συνελήφθη επ’ αυτοφώρω τα ξημερώματα της Τετάρτης, όταν άλλαξε στόχο και αποπειράθηκε να διαρρήξει ένα… αρτοποιείο.

Μέσα στη νύχτα κυκλοφορούσε χωρίς βεβαίωση ένας 37χρονος Έλληνας, ο οποίος είχε ρημάξει τα κρεοπωλεία του Πύργου Ηλείας κλέβοντας μεγάλες ποσότητες κρέατος. Ωστόσο, συνελήφθη επ’ αυτοφώρω τα ξημερώματα της Τετάρτης, όταν άλλαξε στόχο και αποπειράθηκε να διαρρήξει ένα… αρτοποιείο!

Ο δράστης ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς της Ασφαλείας που περιπολούσαν στην περιοχή, συνελήφθη και σε σωματική έρευνα που του έγινε βρέθηκαν στην κατοχή του διαρρηκτικά εργαλεία, δυο μαχαίρια, ένα κινητό, ένα ζευγάρι γάντια και ένα μπρελόκ με κλειδί μοτοποδηλάτου, τα οποία κατασχέθηκαν.

Στην προανάκριση, όμως, αποκαλύφθηκε ότι από τις 13 Δεκεμβρίου του 2019 ως τις 24 Μαρτίου φέτος, είχε διαρρήξει δυο κρεοπωλεία στον Πύργο και είχε αποπειραθεί να εισβάλει σε άλλο ένα. Από τα δυο πρώτα, είχε «σηκώσει» 140 κιλά κρέατος, ενώ είχε κλέψει ακόμη 80 ευρώ από τις ταμειακές μηχανές, ένα μοτοποδήλατο και ένα κινητό.

Ο 37χρονος παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας ο οποίος του άσκησε δίωξη για κλοπές και παράνομη οπλοκατοχή, ενώ στο σπίτι του βρέθηκε μέρος των κλοπιμαίων τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους. Παράλληλα, του βεβαιώθηκε παραβίαση της απαγόρευσης κυκλοφορίας και του επιβλήθηκε πρόστιμο 150 ευρώ.

Μάνος Τσαγκαράκης – protothema.gr