Πύργος Ηλείας: Την Τρίτη θα δικαστεί ο αρνητής γονέας (Video)

Με την εθνική ενδυμασία του… τσολιά έφτασε συνοδευόμενος από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πύργου, αρνητής γονέας. Κατηγορείται για παραβίαση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό, συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση μέσω του διαδικτύου.

Σε βάρος του πατέρα που οδηγήθηκε ντυμένος τσολιάς στα δικαστήρια του Πύργου ασκήθηκε ποινική δίωξη, ύστερα από μήνυση που κατέθεσε ο διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Σκουροχωρίου, όπου φοιτά η 10χρονη κόρη του αρνητή γονέα.

Ο κατηγορούμενος δεν επιτρέπει στην 10χρονη μαθήτρια να φορέσει μάσκα, κατά την προσέλευση και παραμονή της στο σχολείο (τις ώρες διδασκαλίας).

«Θέλω να το ακούσετε καθαρά, οι υφασμάτινες μάσκες και οι απλές χειρουργικές δεν προστατεύουν από τον κορωνοϊό…», δήλωσε.

Μετά την απολογία του αρνητή πατέρα, το δικαστήριο όρισε δικάσιμο την ερχόμενη Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου και τον άφησε ελεύθερο.

«Χειραγωγείται το παιδί»
Από την πλευρά του ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Σκουροχωρίου, αναφέρθηκε στις απειλές που δέχθηκε μέσω του διαδικτύου από φιλικά πρόσωπα του γονέα, ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει την πιθανή χειραγώγηση του παιδιού από τους γονείς του:

«Δεν μας ενδιαφέρουν οι απόψεις του κάθε γονέα, μας ενδιαφέρουν τα παιδιά, οι μαθητές μας, να προστατευθεί προνομιακά η υγεία τους και να προστατευθεί προνομιακά το γεγονός ότι δεν πρέπει να παιδιά μας να χειραγωγούνται στην ιδεοληψία του κάθε γονέα…».

newsit.gr