Πυροσβέστης από το Μεσολόγγι κινδυνεύει με ακρωτηριασμό μετά από επεισόδεια με την Αστυνομία

Εποχικός πυροσβέστης από το Μεσολόγγι έχει τραυματιστεί σοβαρά στο χέρι κατά τη διάρκεια επεισοδίων με την αστυνομία μετά το τέλος συγκέντρωσης διαμαρτυρίας των εποχικών πυροσβεστών στο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας.

Ο νεαρός πυροσβέστης, ο οποίος σύμφωνα με το messolonghinews.gr είναι από το Μεσολόγγι, φέρεται να τραυματίστηκε από χειροβομβίδα κρότου – λάμψης και αυτή την ώρα υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση στο ΙΑΣΩ για να αποτραπεί ακρωτηριασμός δαχτύλων.

Η ένταση ξεκίνησε όταν οι αστυνομικοί προσπάθησαν να απομακρύνουν τους πυροσβέστες από τον δρόμο κάνοντας χρήση χημικών, ενώ επιχείρησε και η Αύρα με ρίψεις νερού.

Σύμφωνα με την καταγγελία των εποχικών πυροσβεστών από τη σελίδα τους στο Facebook, μία κροτίδα των ανδρών των ΜΑΤ προκάλεσε τον ακρωτηριασμό συναδέλφου τους.

«Αυτό που έκανε σήμερα η κυβέρνηση δεν έχει προηγούμενο. Επέμβαση των ΜΑΤ σε μια ειρηνική πορεία Πυροσβεστών. Ακρωτηριασμούς στο δάχτυλο συνάδελφου Εποχικού από κροτίδα ματατζήδων», αναφέρουν μεταξύ άλλων οι εποχικοί πυροσβέστες.