«Ραντεβού με το γιατρό»

Η νέα εβδομαδιαία ενημερωτική εκπομπή «ραντεβού με το γιατρό» με τον Κώστα Ποσονίδη ξεκινάει αύριο Σάββατο στις 10 με 12 το πρωί στον «Antenna Star Radio FM 103.5»

  • Καλεσμένοι της εκπομπής είναι η κυρία Μαίρη Τικιστιρμά Γενική Οικογενειακή Ιατρός Επιμελήτρια Α΄ της 3ης ΤΟ.Μ.Υ. Αγρινίου και η κυρία Αγγελική Μπούζιου Γενική Οικογενειακή Ιατρός Επιμελήτρια Β΄ επίσης της 3ης ΤΟ.Μ.Υ. Αγρινίου.

Στο πρώτο μέρος της εκπομπής με την βοήθεια των καλεσμένων θα γίνει μια προσπάθεια να καθορίσουμε τις έννοιες της υγείας, της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, της πρόληψης, της αγωγής υγείας και του θεσμού του οικογενειακού γιατρού. Επίσης θα περιγράψουμε τη δομή τον ρόλο και σημασία των Τοπικών Ομάδων Υγείας (ΤΟ.Μ.Υ.), στο πλαίσιο της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Το δεύτερο μέρος είναι αφιερωμένο σε ένα επίκαιρο θέμα που είναι τα εμβόλια και ο εμβολιασμός τόσο των παιδιών αλλά κυρίως των ενηλίκων. Για να καταλάβουμε τη αναγκαιότητα του εμβολιασμού θα πρέπει να δούμε τι είναι τα εμβόλια, πως ανακαλύφτηκαν και πως εξελίχθηκαν στη σύγχρονη ιστορία, σε ποιους και πότε πρέπει  να γίνετε εμβολιασμός ποιες είναι οι διαδόσεις και ποια η πραγματικότητα σε σχέση με τα εμβόλια.

ΕΜΒΟΛΙΑΖΟΜΑΙ – ΖΩ ΧΟΡΙΣ ΦΟΒΟ