Ρένα Κουβελιώτη: Με κολάρο στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Alpha TV μετά την επίθεση (Video)

Η Δημοσιογράφος Ρένα Κουβελιώτη δέχθηκε επίθεση ενώ έκανε ρεπορτάζ για αυθαίρετες εργασίες σε δημόσιο χώρο στη Νοτιανατολική Αττική, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί.

Σύμφωνα με την ίδια, δέχθηκε απρόκλητη επίθεση από έναν άνδρα όταν τον πλησίασε για να ρωτήσει με ποια άδεια διεξάγονταν οι εργασίες.

Η επίθεση προκάλεσε οίδημα στην κλείδα, αιμάτωμα και κακώσεις στον αυχένα της κας. Κουβελιώτη, η οποία χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο.

Παρά τον τραυματισμό της, η κα. Κουβελιώτη δήλωσε ότι η έρευνα για τις αυθαίρετες κατασκευές θα συνεχιστεί.

Μάλιστα, έχει ήδη καταθέσει μήνυση κατά του δράστη, ο οποίος συνελήφθη μετά από παρέμβαση Εισαγγελέα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κα. Κουβελιώτη αντιμετωπίζει και αγωγή από τον δράστη για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμιση.

Η επίθεση εναντίον της κας. Κουβελιώτη έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις από την Ε.Σ.Η.Ε.Α. και άλλους δημοσιογραφικούς οργανισμούς, οι οποίοι την καταδίκασαν με τον πιο έντονο τρόπο.

Πρόκειται για ένα θλιβερό περιστατικό που έρχεται να υπογραμμίσει τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι δημοσιογράφοι στην Ελλάδα κατά την άσκηση του λειτουργήματός τους.

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι η ελευθερία της ενημέρωσης αποτελεί θεμελιώδες δημοκρατικό δικαίωμα και οφείλουν οι αρμόδιες αρχές να διασφαλίσουν την ασφάλεια των Δημοσιογράφων και να φέρουν τους δράστες τέτοιων πράξεων ενώπιον της δικαιοσύνης.

 

Διαβάστε επίσης: Με μεγάλη συμμετοχή η «Γιορτή της Μακρυνιώτικης Πίτας» (Photos)