Ρεβιθοσαλάτα με φέτα

ΥΛΙΚΑ

Για τη σαλάτα

  • 700 γρ. ρεβίθια μαγειρεμένα
  • 140 γρ. πιπεριές κόκκινες, ψητές, κομμένες σε μικρά καρέ
  • 140 γρ. ντομάτα λιαστή, κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 30 γρ. χυμός λεμόνι
  • 50 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 60 γρ. φέτα, τριμμένη στο χέρι
  • 20 γρ. δυόσμος φρέσκος, ψιλοκομμένος
  • 20 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Για τα ρεβίθια μαγειρεμένα

  • 500 γρ. ρεβίθια
  • 100 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 70 γρ. καρότο, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 5 γρ. σκόρδο, ολόκληρες σκελίδες
  •  νερό
  • αλάτι

Για τη σαλάτα

  • Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και σερβίρουμε.
  • Καλό είναι να αφήσουμε τη σαλάτα για λίγες ώρες να μαριναριστεί πριν τη σερβίρουμε.
  • Αν χρειαστεί όμως να τη διατηρήσουμε στο ψυγείο, φροντίζουμε να την αφήσουμε πρώτα σε θερμοκρασία δωματίου για 1-2 ώρες.

Για τα ρεβίθια μαγειρεμένα

  • Μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε αρκετό νερό για 12 ώρες.
  • Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε τα μουλιασμένα ρεβίθια, το νερό, τα λαχανικά και φέρνουμε σε βρασμό.
  • Όταν βράσουν, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι τα ρεβίθια να μαλακώσουν καλά, 1½ με 2 ώρες περίπου.
  • Αλατίζουμε το ζωμό και δοκιμάζουμε ώστε να είναι εύγευστος και λίγο αλμυρός.
  • Αφήνουμε τα ρεβίθια να κρυώσουν μέσα στο ζωμό τους και έπειτα σουρώνουμε κρατώντας μόνο τα ρεβίθια και αφαιρώντας τα λαχανικά (ο ζωμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε άλλες παρασκευές).
  • Αφήνουμε τα ρεβίθια να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου. Διατηρούμε στη συντήρηση

yiannislucacos.gr