Ριζότο με κάστανα, σταφίδες, ρόδι και κουκουνάρι

Ριζότο με κάστανα, σταφίδες, ρόδι και κουκουνάρι

Μπορεί να συνοδέψει τα ψητά μας, τρώγεται και σκέτο και ως χριστουγεννιάτικη γέμιση

Υλικά
5 μερίδες

Για το ρύζι:
300 γρ. ρύζι μπασμάτι
Λίγο ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 κούπα κάστανα, βρασμένα ψιλοκομμένα
100 γρ. σταφίδες ξανθές
100 γρ. λευκό κρασί
Αλάτι, πιπέρι
Νερό
1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
Σπόρια από ρόδι
Κουκουνάρι καβουρδισμένο

Εκτέλεση

Σε μία πλατιά κατσαρόλα ή σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και το αφήνουμε για λίγο να κάψει, κατόπιν προσθέτουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε λίγο να γίνει διάφανο, στη συνέχεια ρίχνουμε το ρύζι το ανακατεύουμε να καβουρδιστεί λίγο, προαθέτουμε και τα κάστανα τα οποία τα έχουμε ψιλοκόψει από πριν τα φέρνουμε γύρω, έπειτα ρίχνουμε και τις σταφίδες.

Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το αλατοπίπερο, το νερό και αφήνουμε σκεπασμένο να βράσει για 15 λεπτά.

Σερβίρουμε σε ένα μπολ με καβουρδισμένο κουκουνάρι, ρόδι, και μαϊντανό!

cookpad.com