Ρούλα Πισπιρίγκου: Παραμένει στη φυλακή – Απορρίφθηκε το αίτημά της, η απόφαση του Δικαστηρίου

Την εξακολούθηση της προσωρινής κράτησης της Ρούλας Πισπιρίγκου για έξι ακόμα μήνες μέχρι την συμπλήρωση του 18μήνου αποφάσισε ομόφωνα σήμερα (23.02.2023) το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για την υπόθεση του θανάτου της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας, συντασσόμενο και με την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας. Νωρίτερα, ο Αλέξης Κούγιας ζήτησε από το δικαστήριο να μην υιοθετήσει την εισαγγελική πρόταση για παράταση της προσωρινής κράτησης της Ρούλας Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας.

«Η κυρία Εισαγγελέας είπε πως μόνο και μόνο επειδή [η Ρούλα Πισπιρίγκου] κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ανθρωποκτονία να μην αντικατασταθεί η προσωρινή της κράτηση. Στα Δικαστήρια δε δικάζονται ούτε βουλεύματα ούτε ποινικές διώξεις» τόνισε ο Αλέξης Κούγιας.

Ο συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου ισχυρίστηκε πως κανένας δεν είδε την κατηγορούμενη να δίνει κεταμίνη στο κοριτσάκι και είπε πως δεν υπάρχει απόδειξη ότι την προμηθεύτηκε κάπως, υπάρχει μόνο μια τοξικολογική εξέταση που δείχνει κεταμίνη.

Παράλληλα, ανέφερε πως εάν η εντολέας του αφεθεί ελεύθερη, έχει γνωστή κατοικία καθώς θα μένει μαζί με τη μητέρα της στο χωριό της ενώ πρόσθεσε πως δεν υπάρχει κίνδυνος να διαφύγει στο εξωτερικό ή να τελέσει άλλα αδικήματα.

Η Εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την παράταση της προσωρινής κράτησης της Ρούλας Πισπιργκου, λέγοντας πως «το αδίκημα για το οποίο κρατείται προβλέπει μέχρι και ισόβια κάθειρξη και μπορεί να παραταθεί η προσωρινή κράτηση μέχρι το ανώτατο όριο των 18 μηνών».

Η Δίκη θα συνεχιστεί αύριο.

newsit.gr