Σ.Ι.Υ.Αγρινίου «Ένωση»: Τα θέματα ημερήσιας διάταξης και οι αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου

Την Παρασκευή 13/10/2017 συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αγρινίου «η Ένωση», στα γραφεία του, στο κτήριο του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου. 

Τα θέματα ημερήσιας διάταξης ήταν: 

 1. Το ερχόμενο αναπτυξιακό συνέδριο – «φιέστα» της κυβέρνησης στις 30-31/10 στην Πάτρα 
 1. Ενημέρωση για τις εξελίξεις στον κλάδο του εμπορίου – εκτίμηση της μέχρι τώρα δράσης 
 1. Τα εργοδοτικά όργια που έγιναν τις τελευταίες μέρες στον κλάδο του εμπορίου, μέσω των εκλογών του σωματείου-μηχανισμού «ΕΜΠΟΡΙΟΥ-ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΑΘΗΝΩΝ» 
 1. Το ετοιμαζόμενο χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος και της συνδικαλιστικής δράσης. 
 1. Το ζήτημα των πλειστηριασμών 
 1. Οι εξελίξεις με θέμα τα πυρηνικά στον Άραξο 
 1. Πρόγραμμα αγωνιστικής δράσης το επόμενο διάστημα 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε: 

 1. Την αγωνιστική «υποδοχή»  με συμμετοχή στην κινητοποίηση στην Πάτρα στις 30/10/2017 την ημέρα της ομιλίας του πρωθυπουργού.  
 1. Τη συμμετοχή στην κινητοποίηση για την κατάργηση των διοδίων που θα ανακοινωθεί  τις επόμενες ημέρες  μετά από συντονισμό  σ’ όλη τη Δυτική Ελλάδα 
 1. Πρόγραμμα ενημέρωσης των συναδέλφων του κλάδου με εξορμήσεις και περιοδείες σε χώρους δουλειάς. 
 1. Την απάντηση με απεργία όταν τολμήσουν να φέρουν για ψήφιση το νέο συνδικαλιστικό νόμο που χτυπάει την απεργία και τη δράση μας. 
 1. Καταγγέλλει στους εργαζόμενους του κλάδου και σε όλο το εργατικό κίνημα τη νέα δολοφονική επίθεση των ναζιστών της Χρυσής Αυγής κατά δύο μεταναστών εργατών γης πακιστανικής καταγωγής, το Σάββατο 7/10 στη Γκορυτσά Ασπροπύργου, την ώρα που δούλευαν σε θερμοκήπια. 

 

«Έχουμε τη δύναμη να τους χαλάσουμε τα σχέδια δυναμώνοντας το σωματείο μας και συμβάλλοντας στην ανασύνταξη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος , στο δυνάμωμα της κοινωνικής συμμαχίας με τ’ άλλα λαϊκά στρώματα»