Ι. Σακκάς – Αγρινιώτης πρώην εισαγγελέας: Η Δικαιοσύνη δεν είναι εργαλείο πολιτικών σκοπιμοτήτων

«Ο Πολάκης ακολούθησε τον λαϊκίστικο δρόμο και εκτέθηκε».

Προσπάθεια εργαλειοποίησης της Δικαιοσύνης με πολιτική σκοπιμότητα, καταλόγισε στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη ο πρώην εισαγγελέας, Ιωάννης Σακκάς.

Μιλώντας στον Τάκη Χατζή και τον Δημήτρη Οικονόμου, στην εκπομπή «Ακραίως» στον ΣΚΑΪ, ο κ. Σακκάς σχολίασε τις αναρτήσεις του κ. Πολάκη, με τις οποίες άσκησε πιέσεις ονομαστικά σε δικαστές για επίσπευση των δικαστικών διαδικασιών στην υπόθεση Novartis: «Δεν έχει στελεχωθεί όλος ο θεσμός με έμπειρα στελέχη. Έχω εντοπίσει τέτοιες καθυστερήσεις και σε άλλες υποθέσεις. Γι’ αυτό βλέπουμε αυτή την αργοπορία για την οποία κατ’ εμέ καλώς διαμαρτύρεται. Αλλά ο κύριος Πολάκης είναι υπουργός και πρέπει να ακολουθήσει τη νόμιμη διαδικασία. Η ανάρτησή του δεν συνιστά ευθεία παρέμβαση στη Δικαιοσύνη, αλλά πρόκειται για πολιτική εκτροπή».

«Ως στέλεχος της εκτελεστικής εξουσίας, έπρεπε να σεβαστεί το Σύνταγμα και τη διάκριση εξουσιών, να απευθυνθεί στον αρμόδιο υπουργό Δικαιοσύνης και εκείνος με τη σειρά του στα αρμόδια θεσμικά όργανα», εξηγεί και προσθέτει: «Ακολούθησε τον λαϊκίστικο δρόμο και εκτέθηκε. Δεν γίνεται να θέλει ως υπουργός να κάνει εργαλείο τη Δικαιοσύνη στην πολιτική του σκοπιμότητα».

newpost.gr